IFI logo
Se flere bilder
Yr fargeglede - sort eleganse

Foto: Øistein Lie/ifi.no

Yr fargeglede - sort eleganse

Det er en god porsjon humor og glede i de interilørstilene vi nå ser. Det kan være sprelske farger med polkadott og 50 talls stil, eller barokke mønstre i sort/hvitt kombinert med moderne materialer som plast og pleksiglass.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Freshe farger, plastfarger og syntetiske materialer. Sommermotiver, polkadott, prikker og retro-mønstre. Dette er noe av det som møter oss i den ene av tidens stiler. Noen av ideene synes å være sprunget ut fra en av vår tids store trend-guruer, Karim Rashid.

Et par andre hovedretninger roer det hele ned med et utvalg varme farger i rødt, oransje og gult kombinert med kurv, flettverk, tradisjon og trygghet. Motstykket er kjølige, frosne farger i blått og turkis, inspirert av baderom og spa, gjerne kombinert med designelementer.

Fargene er ikke bare til innvendig bruk. Vi vil ha dem med oss ut på terrassen, ut på plenen, opp i hengekøya. Selv utemøblene må gjerne være i friske farger. Så nå er det bare å bytte ut teak og hvit plast om man skal følge med i motebildet.

Ytterpunktene i tidens stiler kom fullt til uttrykk på årets første utgaver av Gave & Interiør på Lillestrøm og Maison & Objet i Paris. Foruten trendene med en varm og en kald fargeskala var det ofte pøst på i en yr, ungdommelig og overdådig glede der alle fargene var til stede, ofte kombinert med bladmønstre, ruter og striper. Gjerne moderne materialer, glatte strukturer, rufsete uttrykk og '50-60-talls dekor.

Som en motvekt til alle fargene kommer det en nybarokk stil - eller kanskje heller påvirkninger fra tider som var i resirkulert utgave. Fargene er fortrinnsvis i sort/hvitt med rene linjer, klassiske figurmotiver, ornamentale mønstre, medaljonger, perler og dusker. Også her finner vi mye humor, blant annet i bruken av stilmønstre kombinert med moderne materialer.

Sort/hvitt - eller grått/hvitt - er dessuten en gjenganger i de etniske mønstre som også ser ut til å ligge i tiden.

Forvirret? Jo da, det er det lett å gå seg vill. Hvilket man til dels også gjør. Men mangfoldet, fargegleden, humoren, elegansen, retroen og barokken kan i alle fall gjøre interiøret spennende. Det gir muligheter for å følge egen smak uavhengig av påståtte trender. Og da er vi kanskje der vi skal være, for individualisme er også noe som ligger i tiden.

Les mer i Fargemagasinet nr. 1/05

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.