Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Vil en teppeløper skade trappen?

Bor hull i trappen til skruen. Fest den gjerne med en tang.   Bilder av: Kristian Owren/ifi.no
Jeg har en malt trapp som er ganske glatt. Med små barn i hus er dette skummelt, og jeg lurer på om det går an å feste en teppeløper til trappen på en måte som ikke vil ødelegge den, slik at trappen er like fin om jeg tar det bort når barna er store?

Om dere bor med en glatt trapp er det absolutt en god idé å sklisikre den.

Dessverre er det sannsynligvis ikke mulig å feste et teppe forsvarlig i trappen i uten å risikere at man får merker når teppet fjernes igjen, fordi det brukes sterke midler for å få teppet til å sitte ordentlig.

- Det er svært viktig at teppene sitter helt fast, ellers er de jo direkte farlige, sier Bjørn Wibe hos Teppeabo.

I følge Wibe festes løpere med jernstenger, og disse vil lage skruehull når stengene fjernes. På noen trapper må løperne også festes med lim. Den typen lim som brukes til å feste ulike teppetyper i trapp er så sterkt at man høyst sannsynlig vil få problemer med å fjerne den igjen når den har stått på noen år.

Men selv om du vil få noen skader og en liten jobb med å pynte på trappen når teppet skal bort, vil vi anbefale at du gjør noe for å sklisikre den. Det skjer mange skader som følge av glatte trapper – både for barn og voksne, og tepper er en god løsning for å gjøre trappen tryggere.

 

 

 

 

 

Mer informasjon

www.teppeabo.no

Les også Trygt med teppe i trapp

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Spørsmål og svar

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons