IFI logo
Se flere bilder
Vi velger fortsatt lyst

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Vi velger fortsatt lyst

Til tross for at produsentene pøser ut nye spennende fargekart er Lys Toscana og Eggehvit fortsatt det vi helst vil ha. Men mange drister seg allikevel til en kontrastvegg i spennende farger.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørekspertene kan si hva de vil om shabby chic og barokk, men det virkelige spørsmål er hva forbrukerne egentlig vil ha.

En ringerunde til tilfeldig valgte malings- og byggforretninger rundt om i landet var det som skulle til for å "ta temp'en" på hva som rører seg rundt i de mange hjem. Gjennom daglig kontakt med forbrukerne sitter disse med førstehåndsinfo om hva vi aller helst vil ha i hjemmene våre.

Lyse vegger med en tapetsert kontrastvegg sammen med eikeparkett synes å være en sikker vinner, og de fleste av oss ønsker også at hjemmet vårt skal være litt trendy.

Det skal være lyst

Til tross for bransjens iherdige forsøk på å få inn nye farger, er hvite nyanser fortsatt den store vinneren. De lyse fargene vi pryder husene våre med er på ingen måte på vei til å slippe taket, noe samtlige av de spurte fremhever. Leif Haga ved Fargerike Raglamyr i Haugesund understreker dette:

- Vi har jo fått inn mange nye fargekolleksjoner, men dette har ikke tatt av. Folk velger fortsatt de samme lyse fargene, som Eggehvit og Lys Toscana, sier han.

Tina Jensen hos Fargerike på Ås forteller at kundene som regel vil ha de lyse fargene i naturtoner, og at det går mye i beige. I tillegg er de ofte opptatt av hvilke farger en kan bytte ut tilbehøret til, altså hvilke farger som passer til andre farger.

Kontrastvegg i tapet

Kontrastvegger går det stadig mer i. En del velger fortsatt en kontrastvegg i en sterk malingsfarge, mens mange nå også har falt for tapet.

- Tapet går det mer og mer av. Folk har oppdaget at dette kan brukes litt enkelt og greit, for eksempel på én vegg, forteller Heidi Hegvold hos Fargerike Agerup i Oslo.

På spørsmål om hva slags tapeter folk velger slår hun fast at mønster og farger er de mest populære. Tina Jensen i Ås, forteller det samme, og sier videre at tapetene folk velger er i alle typer farger, alt fra mørk brunt til limegrønt.

Eik er bestselgeren

Dat Minh Ha ved Bygger'n Heimdal forteller at de opplever at svært mange ønsker å bytte ut gulvet. Og eikeparkett er det aller mest populære.

- Mange vil også legge parkett på hytta, og er ofte ute etter topp kvalitet - i alle fall de med pengene til det, forteller han. 

Også Per Nørstebø hos Maxbo Lillehammer forteller at eikeparkett er den store bestselgeren. Han forteller at de aller fleste velger bort de helt lyse parkettene, som lønn og ask, og heller går for de noe mørkere variantene.

I tillegg ønsker mange laminatgulv, som har kommet i mange nye varianter. Denne type gulv er spesielt populær på kjøkken, gang og soverom. De tradisjonelle gulvbeleggene derimot, går det lite av. Og på badet er det fliser som gjelder, ettersom det nærmest er ingen som kjøper våtromsbelegg.

Trend eller hygge?

- Veldig mange er opptatt av hygge og kos for egen del, mens andre igjen er mer opptatt av trender, forteller Heidi Hegvold i Oslo.

Butikken på Ås forteller at mange kombinerer det trendy med det koselige. For eksempel ved å velge en trendy farge på vegger, gjennom maling og tapet, og heller legge til personlighet og varme med puter, gardiner og møbler.

På Lillehammer opplever at de at trender står i sterk fokus blant sine kunder.

- Trend virker faktisk å være det viktigste, forteller Per Nørstebø, men legger raskt til at dette ikke gjelder de eldre kundene, som heller vil ha det lunt og koselig.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.