Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Vi tør litt mer

cloud_download
fullscreen
 • Vi tør litt mer

  Foto: Storeys, Fargerike

 • Vi tør litt mer

  Foto:

 • Vi tør litt mer

  Foto:

 • Vi tør litt mer

  Foto:

Vi vil, og vi prøver oss litt, men vi synes fortsatt det er vanskelig. – Kast deg ut i det, du vil garantert ikke angre om du bruker farger i interiøret, er ekspertenes tips.

Annonse
Tapetet fra Storeys' kolleksjon Paradise har en vakker fargebruk på lys bakgrunn.

Tapetet fra Storeys' kolleksjon Paradise har en vakker fargebruk på lys bakgrunn.

- Folk synes det er vanskelig med farger, men jeg ser en klar tendens at folk som hittil har levd i hvite hjem nå har et ønske om tilføre mer farger i boligen sin. De fleste bare vet ikke hvor de skal begynne, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef hos tapetleverandøren Storeys.

Selv om de nøytrale tapetene fortsatt er sterkt representert på salgsstatistikkene, ser hun en dreining mot mer fargebruk også på de store flatene. Men mange synes det er vrient å inkludere fargene.

- Det er bare å prøve, råder hun.

Historisk sett er vi flinke
Isfjord er en av fargene i Fargerikes nye fargekart.

Isfjord er en av fargene i Fargerikes nye fargekart.

- Egentlig er det ingen grunn til at dette skal være vanskelig. Historisk sett har vi nordmenn vært eksperter på farger. Se bare på fargebruken for noen tiår tilbake – da var ingen redde for å male eller tapetsere veggene røde, blå eller grønne, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Men etter 2000-tallet har vi blitt fastlåst i den fargeløse trenden som verken er særlig utfordrende eller gjør så mye godt for humøret.

- Dessuten har det kommet til en hel generasjon som tror at hvitt er «det normale», mens det i et historisk perspektiv bare er en parentes, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no, som råder folk til å lytte til magefølelsen og velge farger som de tror at vi selv vil trives med.

Hos de store fargehandlerkjedene merker de at interessen for farger har begynt å ta seg opp, og forsøker å hjelpe folk til å utfordre seg selv litt når de skal pusse opp hjemmet. Når Fargerike produserer fargekart, er det derfor fargene og gjerne litt utradisjonell fargebruk som står i fokus.

- Vi ser en tilbøyelighet til større fargerbruk, frodige hjem og større trygghet på personlig stil, sier Tale Henningsen, kreativ leder hos fargehandlerkjeden. 

Et slag for mønster
Norsk Trellis er et populært mønstertapet fra Storeys.

Norsk Trellis er et populært mønstertapet fra Storeys.

Om man er usikker på hvor man skal begynne, men ønsker farger på mer enn puter og pledd, kan et mønstret tapet være et fint utgangspunkt.

- Vi ser at tapeter med hvit bakgrunn og mønster i farger appellerer til mange. Dette er en fin måte å ta farger i bruk uten at de blir for voldsomme eller for mye, sier Rustenberg.

Hun bor selv med mønstret tapet på alle fire veger, og har aldri angret på valget.

- Det er faktisk utrolig behagelig å bo i mønster. Trellismønsteret jeg har på alle fire vegger i stuen er noe av det jeg er mest fornøyd med etter å ha pusset opp hele leiligheten, forteller hun.  

Mer informasjon

Mer informasjon

Storeys

Fargerike

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
Tarkett annons
close
[Some text some message]