IFI logo
Se flere bilder
Vern miljøet når huset males

Foto: Beckers

Vern miljøet når huset males

Det er ikke bare interiørmalingene som er best i vanntynnbar utgave. De vanntynnbare utendørsmalingene har blitt overlegne både med hensyn til miljø, påføring, resultat og holdbarhet - og kommer nå også med miljømerket Svanen.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er rett og slett ingen fordeler ved å velge en løsemiddelbasert utendørsmaling, oppsummerer Chresten Nielsen fra Beckers.

Sparer miljøet

Hovedgrunnen til å velge en vanntynnbar maling er naturligvis miljøaspektet.

- Et 10-litersspann med tradisjonell white-spirit-tynnet oljemaling tilsvarer samme miljøpåvirkning som om en bil skulle kjørt Oslo - Roma fire ganger, forteller Nielsen.

Med vanntynnbare malinger kan du derimot male med langt bedre samvittighet.

Interiørmalinger har vi lenge sett med ulike miljømerkinger, men nå finnes det også utendørsmalinger som kan skilte med Svanemerket som et bevis på sin miljøtilpassning.

Først ut med Svanemerket

- Utendørsmaling er et produkt hvor et miljøtilpasset valg utgjør en stor forskjell. Svanemerket hjelper yrkesmalere og forbrukere å velge riktig, sier Alvhild Hedstein i Miljømerking.

Som førstemann ut i Norden, har Beckers mottatt miljømerket Svanen til flere av sine utendørsprodukter. Både maling til kledning, vinduer, puss og grunnmur samt en dekkbeis har fått den prestisjefulle merkingen

For å kunne benytte Svanemerket kreves det at kvaliteten på produktet er like bra eller bedre enn tilsvarende produkter uten merket. Svanens tester viser at Beckers' svanemerkede malinger er svært motstandsdyktig mot avskalling, oppsprekking og blæredannelser, at den beholder glans og farge svært godt, samt at den gir utmerket beskyttelse mot sopp, alger, vær og vind.

Farge, påføring og holdbarhet

Fordelene ved å velge vanntynnbare malinger gjelder imidlertid ikke bare miljøhensynet. Vanntynnbare utendørsmalinger er mer glans- og fargestabile enn tradisjonelle oljemalinger, i tillegg til at de er mye enklere å jobbe med.

- Konsistensen er lettere, og ikke seig på samme måte som oljemaling kan være. Samt at vanntynnbare malinger spruter lite, forteller Nielsen.

Og siden vanntynnbare malinger tørker fortere, kan malearbeidet bli mer effektivt. Kanskje rekker du to strøk på en dag?

Vanntynnbare malinger har like god beskyttelse mot de irriterende soppene og algene, og har ofte lengre vedlikeholdsintervaller enn løsemiddelbaserte malinger. Gamle myter om at det må sterke løsemidler til for å få et holdbart resultat er for lengst avlivet.

Mer informasjon

www.beckers.no

www.ecolabel.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.