IFI logo
Se flere bilder
Mer miljøvennlig og tidsbesparende med vanntynnbart

Foto: Produsenten

Mer miljøvennlig og tidsbesparende med vanntynnbart

20 liter white-spirit bidrar til like mye CO2-utslipp som om en moderne bil skulle kjøre to ganger rundt jorden. Velger du vanntynnbare istedenfor løsemiddelholdige produkter når du vedlikeholder, kan du pusse opp med god samvittighet.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en løsemiddelholdig maling benyttes for eksempel white-spirit som bærer av bindemiddel og pigment. Tidligere var dette helt vanlig, men nå har nye EU-direktiver medført at malingprodusentene har måttet ta i bruk ny teknologi for å produsere malinger uten løsemidler. I de nye vanntynnbare malingene har derfor vann samme funksjon som løsemidlene.

90 prosent vanntynnbart

Forskningen har nå kommet så langt at de vanntynnbare malingene passerer den tradisjonelle oljemalingen i både kvalitet, miljøhensyn og praktisk bruk.

- Å tilby produkter av høyeste kvalitet som samtidig er miljøvennlige er en ambisjon vi har hatt lenge. Beckers' tester har også vist at vanntynnbare produkter holder bedre på fargen enn de gamle løsemiddelholdige produktene. I dag er over 90 prosent av våre produkter vanntynnbare, sier Frode Andersen, administrerende direktør i Tikkurila Norge AS, som markedsfører og selger Beckers i Norge.

Foruten å være snillere mot miljøet og holde godt på fargen, er vanntynnbare produkter også vesentlig mer hurtigtørkende. Dette betyr at du kan spare opptil en dags tørketid - uten at det går utover kvaliteten.

Nye vanntynnbare produkter

Beckers har lenge hatt et sterkt fokus på miljøhensyn, og lanserer denne våren flere produkter som skal bidra til en snillere oppussing utvendig.

En ny vanntynnbar terrassebeis legger igjen en tynn hinne som gjør overflaten mer holdbar, vannavisende og lett å rengjøre. Den kommer i to standardfarger, Kastanje og Tjære, men kan også brekkes i andre farger. Mens du med treolje må behandle terrassen hvert år, kan du med denne terrassebeisen vente tre år mellom hver påføring.

Produsenten har også et helt nytt vindusmalesystem, som kan brukes på treverk, gjerder og hagemøbler i tillegg til vinduer. Systemet består av Perfekt Grunnolje, Perfekt Tregrunn og Perfekt Vindusmaling. Produktene har svært rask tørketid, slik at du rekker to påføringer på én dag - og kan bruke neste dag til å nyte resultatet isteden!

Mer informasjon

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.