IFI logo
Se flere bilder
Vårens flisetrender

Foto: Produsenten/Kristian Owren/ifi.no

Vårens flisetrender

Rokokko-tapet, treimitasjoner, pastell, blomster og minimale fuger. Vårens flisetrender innbyr til kreativitet under oppussingen.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med vårens nye fliser trenger oppussingen å være alt annet enn kjedelig. Hvorfor ikke være litt vågal? Glem de hvite, nøytrale flisene og slå deg løs med en av de mange tøffe stilene du nå kan få tak i. Christer Holmberg i Höganës kan fortelle om utallige valgmuligheter for deg som skal legge fliser.

Natur og pastell

Fargemessig preges denne våren av de naturlige fargene. Mye av flisene går i kaffe- og sjokoladefarger. Denne stilen finner du igjen i både fliser, tekstil og tapet - så her ligger alt til rette for at du kan få en gjennomført og lekker stil. Spesielt spektakulært kan det bli om du velger å benytte deg av de nye flisene i flotte treimitasjoner. Disse flisene er så spesielle at du ikke må bli overrasket om dine gjester må bort for å ta og føle på flisene, som har et meget troverdig utseende.

I tillegg til naturfargene vil vi også finne en del pastellfargede fliser denne våren, spesielt beregnet til vegg. De nye fargene kommer i et spekter fra helt duse til sterke nyanser, så her kan smak og behag avgjøre hvilken variant du bør satse på.

Når det gjelder fliser til gulv er sortaktige, som for eksempel koks-fargede fliser svært populært.

Blomster

Blomster går også igjen i trender innen tapet, tekstil og vinylgulv - fliser er heller intet unntak. Denne våren kan du la blomster i dekorative og fargeglade varianter sette sitt preg på fliseveggene dine. Spesielt effektfullt kan det bli dersom du velger enkelte fliser med fargesterke blomster i kombinasjon med helt lyse eller ensfargede fliser. Det finnes hele kolleksjoner med ulike varianter av matchende fliser, så eneste begrensning er din egen fantasi.

Tilbake til 70-tallet og rokokkotiden

Elementer fra 70-tallet kan vi finne igjen blant mange av trendene. Et eksempel er fliser dekorert som strier. Både utseende, farger og struktur gir deg den rette retrofølelsen med et moderne og trendy preg.

Om du derimot vil enda lengre tilbake i tid er flisene i rokokkostilen de rette for deg. De lekre flisene med rokokkoinspirerte dekorasjoner med utseende av en tapet vil garantert vekke oppmerksomhet.

Store fliser

Denne våren skal det være stort! Store og ofte avlange fliser kommer i større og større grad ut i forretningene. Eksempler på mål kan være 45x45cm og 30x60cm. Disse avlange formatene egner seg spesielt godt til flislegging av vegg, der resultatet blir lekkert og elegant.

Men på spørsmål om mosaikken må vike for disse store flisene stiller leverandørene seg tvilende. Christer Holmberg tror ikke de er på vei ut.

- Det er noen som påstår at mosaikk er på vei ut, men jeg personlig tror ikke dette er tilfelle. Vi selger fortsatt mye av denne typen fliser hos Höganës, forteller han.

Kalibrerte

Fliser med en kalibrert kant er på full fart inn i det norske markedet. Det spesielle med disse flisene er at de er skåret etter at de er brent. På den måten har de skarpere kanter, noe som igjen vil medføre minimale fuger. Vi snakker fuger helt ned i 1-2mm brede. Trenden har allerede vært gjeldende i Sør-Europa i flere år, der det er mye brukt på marmor. Ved å benytte disse kalibrerte flisene unngår man dette markerte rutesystemet man kan få ved å benytte de tradisjonelle flisene og fugene, og du vil få et mer helhetlig uttrykk.

Disse fører produktene

Höganäs tlf. 22 97 42 00

Turiform tlf. 69 89 43 00

Sit in tlf. 22 04 93 25

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.