IFI logo
Se flere bilder
Mørke farger på badet

Foto:

Mørke farger på badet

Mørke detaljer på badet er både trendy og utrolig lekkert.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Denne våren skal interiøret være naturlig. Naturfarger som brunt og beige er derfor viktige farger i trendbildet, sammen med materialer som skinn, lær og treverk. Ved hjelp av enkle grep kan du gi også badet en delikat og vakker atmosfære i brunt.

Kontraster

Det finnes mange hvite og nøytrale bad rundt om i landet. Mot hvite fliser eller vegger blir det ekstra flott med detaljer i delikat brunt. Vi skal med andre ord ikke tilbake til 70-tallets mørke og brune bad der både vegger, gulv og innredning er brunt, dersom noen fryktet det.

- Det blir ikke brunt på samme måte som før, nå blir det mer kontraster mellom lyst og mørkt, kan Bjørg Owren, administrerende direktør ved IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, fortelle.

Enkle grep kan gi stor effekt

Ved å holde seg til de lyse basisfargene på de faste tingene, som badekar, vegger og gulv kan man enkelt variere med løst utstyr når man ønsker variasjon. Anita Rekdal ved Sit In kan fortelle om nærmest uendelige muligheter for brune, løse detaljer til baderom.

- Her kan man velge i veldig mye. Alt fra brune servanter, både i porselen og treverk, lekre badematter i treverk eller tekstil, håndklær, lekre kleenexbokser, avfallsbeholdere og avisholdere i brunt lær, og sepedispensere i brunt treverk, forteller hun.

Mange tenker kanskje på brunt som en kjedelig farge, men egentlig er det en myk farge som gjør seg spesielt godt mot lyse farger. Om du allikevel ønsker å live opp med litt farger kan også dette bli flott.

- En dæsh lime eller rosa kan bryte med det lyse og brune, og gjøre det lekkert, forteller Anita Rekdal.

Brune fliser

Dersom man er litt dristigere kan man ta skrittet fullt ut og legge fliser i lekre brune nyanser. Fargene på disse nye flisene går mye i nyanser i kaffe- og sjokoladefarger. Man kan få tak i dem i flotte treimitasjoner eller med utseende av tapet i naturlige nyanser, noe som garantert vil gi badet ditt et unikt preg.

Disse fører produktene

Höganäs tlf. 22 97 42 00

Turiform tlf. 69 89 43 00

Sit in tlf. 22 04 93 25

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.