IFI logo
Se flere bilder
Uteputer med solfaktor og regnbeskyttelse

Foto: Trine Midtsem/ifi.no, Anne Manglerud/Green Apple, Linwood/INTAG, Sanderson/INTAG, Borge

Uteputer med solfaktor og regnbeskyttelse

Behandler du tekstilene du har ute med impregnering, vil de tåle mer og vare mye lengre. Eller du kan bruke egne utendørstekstiler, som er allerede er beregnet for å leve livet ute.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På samme måte som huset og terrassen trenger overflatebehandling, trenger tekstilene impregnering for å tåle den belastningen det er å være ute.

Gjør inneputer til uteputer

Impregnering gjør at skitt ikke fester seg like lett, og at vann og annen fukt ikke trekker inn. Er du flink med impregneringen, kan de fleste innetekstiler fint benyttes ute. Skjøre tekstiler som silke og enkelte typer viskose, bør helst holdes innendørs for å unngå skade.

Søler man litt rødvin eller kaffe på en godt impregnert utepute, og er rask med kluten, går det helt fint å tørke bort væsken før den setter flekker. Men det er viktig å gjenta impregneringen med jevne mellomrom, ellers vil den slites av og effekten blir dårligere.

- En dråpetest er nyttig for å se om det er på tide med en ny omgang impregnering. Drypp litt vann på tekstilet; perler vannet seg på overflaten, er det nok impregnering. Trekker vannet inn, er det på tide med en ny dusj med impregneringsspray, tipser Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Impregnering til utendørstekstiler får du kjøpt hos fargehandlere og byggvarehus.

Utendørstekstiler - «ferdig impregnert»

Et annet, godt alternativ er å benytte seg av utendørstekstiler. Dette er tekstiler som er produsert med tanke på uteliv, og som er utviklet med en slags naturlig impregnering som står godt mot vær og vind.

- Utendørstekstilene våre er UV-bestandige, og har en 5 års garanti mot bleking, sier Åse Jerrhaug hos Green Apple, som er leverandør av UV Pro Outdoor-tekstiler.

Utendørstekstilene er syntetiske, og finnes i mange mønster og farger. De tåler litt regn, men om du tar dem inn eller under tak når det kommer et kraftig regnskyll, holder de seg fine enda lenger. Dette gjelder også tekstiler du har impregnert selv.

 

 

 

Se flere bilder
Utendørstekstiler

Foto:

Utendørstekstiler

Mer informasjon

www.borge.no

www.greenapple.no

www.intag.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.