IFI logo
Se flere bilder
Trendy og tradisjonsrik

Foto: Arild Kristiansen/Biri Tapet

Trendy og tradisjonsrik

Halm på veggen? Ja, det er fullt mulig, og det er miljøvennlig og lunt. Utenriksminister Jonas Gahr Støre, kongefamilien og den trendy Aku Aku Tiki Bar på Grünerløkka er noen av dem som har det.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halmtapetet kommer fra Biri Tapet, som feiret sitt 70-års jubileum 13. september. I anledning ble dagen den nye tapetserien, "Gangar", som er utviklet av Norway Says, lansert.

- Jeg ønsket å gjøre noe ekstra i forbindelse med at bedriften fyller 70 år i år, og spurte derfor Norway Says om de kunne tenkt seg å designe et nytt tapet for meg. De sa ja med en gang, sier en glad Ingeborg Semb i Biri Tapet.

Bestemors bedrift

Biri Tapet ble grunnlagt av Sembs bestemor, Klare Schee, på Semb Gård i 1938 og har siden den gang produsert og solgt håndlaget stråtapet som er laget av havrehalm hentet fra egen åker. I 70 år har den lille bedriften solgt utallige tapetruller til både hjem, restauranter og offentlige bygg. Riksteateret, FN-bygningen i New York og den nye Posthallen restaurant i Oslo er noen av dem som har metervis med tapet fra gården i Gudbrandsdalen.

Norway Says design

Den tradisjonsrike tapetbedriften med Semb i spissen ønsket seg noen nye design og kontaktet Norway Says. De tok utfordringen og skapte tapetkolleksjonen "Gangar".

- Når vi nå har fått muligheten til å designe et nytt produkt for Biri Tapet, er det med stor ydmykhet og glede. Ydmykhet fordi tapetet er en del av 70 år gammel kunstindustri, og glede fordi produktet fremdeles kjennes aktuelt ut og fordi vi kjenner Biri Tapet som en bedrift der kvaliteten sitter øverst ved bordet, sier Torbjørn Anderssen i Norway Says.

Jubileumstapetet kommer i 10 ulike farger, og er komponert ut fra ulike farger som finnes i stråene.

- Det er et vell av farger i halmen - ulike farger betones av fargen på garnet og av mengdeforholdet mellom halm og garn. Disse egenskapene gjorde det interessant å jobbe med fortetting og spredning av halm og garn i ulike rytmer, forteller designeren i Norway Says. Som alle de andre tapetene er også denne kolleksjonen slitesterk og enkel å sette opp.

Biri Tapet har tidligere mottatt "ELLE International Decoration Design Award 2002", "Produsentprisen 2002" utdelt av Stylistforeningen i Norge og "Bygdeutviklingsprisen 2006" utdelt av Innovasjon Norge.

Mer info

www.biritapet.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.