IFI logo
Se flere bilder
Stil med strå

Foto: Biri Tapet og Eleni Maria Stene/ifi.no

Stil med strå

Naturtrendene lever godt i norske hjem. En måte å virkelig ta naturen inn i stua di er ved å bruke stråtapet...

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stråtapet er ingen nyhet her til lands, men mange vet likevel ikke at det finnes. Biri Tapet har produsert stråtapet og andre stråprodukter i en årrekke. Faktisk feiret den tradisjonsrike bedriften på Biri 70 år i fjor.

En rekke stuer, men også kaféer, ambassader, kontorlokaler m.m. har de miljøvennlige stråtapetene på veggen. Kongefamilien, Riksteateret og SINTEFs kontorlokaler i Oslo er noen av mange eksempler.

Jubileumstapet 

I anledning fjorårets jubileum skapte bedriften, med Ingeborg Semb i spissen, og sambygdingen Torbjørn Anderssen, designer og tidligere leder i Norway Says, jubiluemtapetet Gangar. Tapetet har blitt en suksess og fikk blant annet Merket for god design fra norsk Designråd i fjor.

I tillegg til denne kolleksjonen finnes det flere andre kolleksjoner, rullgardiner, brikker og bordløpere.

Stilig og miljøvennlig

Stråtapetet er et miljøvennlig naturprodukt som gir en egen varme til ethvert rom.  Halmen skifter rolig fargenyanser innenfor sitt eget fargespekter, ettersom lyset endrer seg. Det er tidløst og passer inn i alt fra klassiske til moderne interiører.


Tapetet er av god kvalitet, og holder seg like vakkert år etter år. Hverken falmeflekker etter bilder og andre gjenstander eller spikerhull vil forekomme. Det eneste vedlikehold stråtapetet krever er enkelt renhold. Støvsug først og tørk deretter med en fuktig klut oppvridd i grønnsåpevann.

Stråtapetet er enkelt å sette opp ettersom grunnarbeid er unødvendig. Det stiftes rett på veggen, bortsett fra på mur, hvor tapetlim for våte rom benyttes.

Tapetprodusenten kan ellers tilby en rekke mønstre og farger i stor variasjon. Stråene er vevet sammen med tråder i ulike farger. Stråtapetet leveres i høydene 2,40 m og 2,55 m i den bredden/antall løpemeter kunden ønsker. Eks.: Er veggen din 2,40 m høy og 8,30 m lang, lager man et tapetstykke på det målet. Rullen settes på høykant, og rulles vannrett bortover veggen.

Mer informasjon

www.biritapet.no/

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.