IFI logo
Se flere bilder
Lunere interiør

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Lunere interiør

Interiørmoten følger klesmoten og grått er den store trendfargen.

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi så mye gult på klesmoten i sommer. Nå sniker det seg inn noe gult, petroleumsblått og varm rød blant grått, aubergine og de ellers så populære jordfargene. Fargene skal ikke være klare og sterke i fargen, men lune som visuelle varmekilder.  

Blanke overflater

Både tekstiler, tapet og maling har blanke overflater og det kan kombineres med det matte for å skape en nonchalant, men et elegant preg. Gull, sølv og bronse blandes villig vekk i mange nye og artige materialer.

Snorer og dusker til gardiner blir det mer og mer av. De siste og mest trendy (possementene som det heter på fagspråket), er enklere og mer stilrent enn tidligere. Gardinene skal være lange og ligge utover gulvet. Metalliske stoffer som består av 50 prosent. I metall, kan formes omtrent som en vil. Den myke veluren går igjen fra gardiner til puter. I andre materialer som lin, bomull og silke finner vi igjen veluren i et opphøyd mønster.  Mange av de tykkere møbelstoffene i ull og lin kommer nå i fiskebensmønstrede varianter.

På veggen er tendensen at tapetleverandørene leverer kolleksjoner hvor sterkt mønstret matcher ensfarget, det vil si tapet for fire vegger.Sort er fortsatt en stor farge. Mange sorte tapeter, både blanke og matte har spennende mønster og kontraster.   

Mye av mønstrene er preget av naturen som siv, aks, grener, trær og blader, som store format eller stiliserte. Damask, striper og ruter kan brukes stilrent eller blandes, da ofte i ulike materialkombinasjoner.

Litt blomster må med - om ikke annet på en pute.

Disse fører produktene

BiriTapet

Intag - Interiøragenturer J. Sveen

Green Apple

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.