IFI logo
Se flere bilder
Trend og tradisjon med parkett

Foto: Produsenten

Trend og tradisjon med parkett

Det går fint an å kombinere en klassisk stil med moderne trender eller omvendt! Et vakkert parkettgulv kan for eksempel brukes sammen med moderne møbler og interiør.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noe av det mest innovative og trendy nå er å kombinere gammelt med nytt eller å bruke klassiske farger og mønstre på nye måter. Motemessen i Milano tidligere i vår kunne også melde om mye treverk og natur kombinert med nyskapende industridesign.

Klassisk og moderne

Gulvprodusenten Tarkett lanserer denne våren flere nye parkettgulv i kolleksjonene Epoque, Salsa og Viva som gir flere muligheter til å skape et hjemmemiljø som gjenspeiler både trender og tradisjoner.

- Epoque er Tarketts klassiske og mest eksklusive parkett som utstråler varme og egenart uten å være for tradisjonell. Planken har fasede kanter som gir et vakkert og eksklusivt utseende. Nå lanseres et nytt tilskudd til Epoque-familien i en trendy grålasert tone som heter Epoque Eik Design Grey Contrast. Gulvet passer perfekt i et moderne, designorientert hjem, sier Bodil Vassli i Tarkett.

Gulvet har en tykkelse på 14 mm og 3,6 mm slitesjikt, noe som gjør at gulvet kan slipes 4-5 ganger. Gulvet er overflatebehandlet med svært slitesterk lakk.  

Landlig vintagestil med moderne snitt

Vintagestilen befester også sin stilling innenfor interiør. For å kunne tilby en vintagestil i hjemmet som tilfredsstiller moderne krav til funksjon og vedlikehold, lanserer Tarkett også to nyheter innenfor Salsa- kolleksjonen.

- Salsa Eik Patina hvit 3-stav gir en landlig vintagefølelse i rommet samtidig som den er frisk og trendy. Gulvet er børstet og deretter hvitlasert og slipt for å få frem et hvitkalket utseende som fremhever treets naturlige aldring.

Gulvet er et moderne og funksjonelt gulv som gir følelsen av å ha vært med en stund, som et dansegulv som har en historie å fortelle. Overflaten er børstet og svartlasert og deretter slipt. Resultatet er en kombinasjon av det gamle gulvets patinerte utseende og det nye gulvets egenskaper ved å være lettstelt og komfortabelt, forteller Vassli. Salsa er en 3-stavs parkettkolleksjon i 14 mm tykkelse. Slitesjiktet er på 3,6 mm, og gulvet kan derfor også slipes 4-5 ganger. Overflatebehandlet med den slitesterke lakken Proteco.

For folk som vil ha enda mer miljøvennlige alternativer finnes Viva-kolleksjonen fra samme produsent. Viva er en 8,5 mm tynnparkett med et slitesjikt på 0,6 mm.  Kolleksjonen er tilgjengelig i over 20 ulike tresorter og varianter.

- Kolleksjon er en stabil tynnparkett som er lett å legge og som sparer på naturens ressurser gjennom det noe tynnere, men svært slitesterke treverket. Et Viva-gulv kan du ha lenge, men sortimentet kan også enkelt byttes når trender og den personlige smaken forandres, sier hun. Bambus, valnøtt og lasert ask er nye gulv i denne trendy kolleksjonen.

Slitestyrken sitter i lakken

Et nytt gulv er personlig og skal føles riktig ut fra følelse og funksjon.

- Tarkett parkett er behandlet med Proteco lakk, noe som gjør at du kan velge med hjertet uten å bekymre deg for slitasjen. Slitestyrken i gulvet sitter nemlig i lakken. Proteco finnes i to alternativer - blank og matt - og er markedets mest slitesterke lakk. Den legges på i fem lag, der hvert lag fyller sin funksjon for å oppnå maksimal slitestyrke, avslutter Vassli. 

Mer informasjon

www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.