Kategorier

Meny

Konto

Fjerning av nålefilt

I sokkeletasjen har jeg et soverom der gulvet har 30 år gammel nålefilt som er limt fast til betongen under. Kan jeg legge parkett over dette, eller må nålefilten fjernes? Hvordan går jeg i så fall frem?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fjerning av nålefilt

Foto: Jan Larsen/ifi.no og Tarkett

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Teoretisk er det ingenting i veien for å legge parketten oppå nålefilt, men det bør nok allikevel fjernes. Grunnen til dette er at du bør sjekke betongen for fuktskader før du legger parketten, anbefaler Tom Andreassen hos Tarkett.

Nålefilt er diffusjonsåpen, men kan fungere som et magasin for fuktighet - noe som kan bli problematisk når du legger et nytt gulv oppå. Når man tar kostnaden og arbeidet med å legge ny parkett, er det kjedelig å få gulvet som en følge av dårlig forarbeid.

Fjerning av nålefilt

Nålefilt kan fjernes ved hjelp av en gulvstripper. Disse maskinene skjærer teppet i striper og drar det av. Slike maskiner kan leies hos maskinutleiefirmaer, eller du kan få en profesjonell gulvlegger til å gjøre jobben.

- Når teppet er borte bør det legges skum og fuktsperre på betongen. Det finnes kombinasjonsprodukter som har begge disse funksjonene, som for eksempel Tarkoflex light. Deretter kan parketten legges som normalt, forteller Andreassen.

Mer informasjon

www.tarkett.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]