IFI logo
Se flere bilder
Tre ukjente hjelpemidler til oppussingen

Foto: Kristian Owren/ifi.no, IBG, Harald Sola Berentsen/ifi.no

Tre ukjente hjelpemidler til oppussingen

Kikker du deg litt ekstra rundt hos fargehandleren eller byggvarehuset kan du finne praktiske saker som forenkler oppussingen, men som du kanskje aldri har hørt om. Her er tre slike ting:

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både til små og store oppussingsjobber finnes det antakeligvis små hjelpere du ikke har hørt om. Her er noen eksempler, slik at du er bedre forberedt neste gang du skal henge opp en hylle, slipe et gulv eller male en vegg.

Boblen som lar deg borre uten støv

Det skal godt la seg gjøre å borre i en tre-, gips- eller murvegg uten at det kommer en liten støvsky ut i rommet og en liten haug på gulvet under – med mindre du stiller forberedt. Benytter du en selvklebende støvoppsamlingspose som forsegler borehullet, samler du enkelt støvet på én plass når du borrer. Posen, som heter DustBubble og er tilgjengelig gjennom Duri Fagprofil, fjernes lett når du er ferdig med boringen, og ødelegger ikke veggflaten rundt hullet. 

Se flere bilder
Liten pose med stor effekt.

Foto:

Liten pose med stor effekt.

Klebematte som samler støvet fra skoene

Prøver du å holde støv og skitt til det rommet du faktisk pusser opp, mens resten av huset helst kan være rent? Løse partikler under beina har lett for å følge med rundt i huset samme hvor flink man er til å børste av seg. Legger man derimot en klebematte, Klebematte Cover, ved døren, vil skitt og smuss feste seg når man tråkker på den, og sko og tøfler er straks rene. Matten består av 30 ark, slik at man når som helst kan ha en ny og klar overflate. Den smarte matten er tilgjengelig gjennom IBG.

Se flere bilder
Smart matte som holder støvet i rommet du pusser opp.

Foto:

Smart matte som holder støvet i rommet du pusser opp.

Det aller beste dekket

Det finnes flere måter å beskytte gulvet mot malingssøl på, men malefilt er utvilsomt den beste. Den har en bakside av plast, som sørger for at maling og annen væske ikke trekker gjennom og at den ligger stabilt på gulvet. Oversiden er av filt, som suger opp malingen slik at den tørker og ikke dras rundt. Disse egenskapene, i tillegg til at den kan rulles sammen og brukes igjen og igjen, gjør at malefilten er overlegen andre, mer kjente dekkeprodukter, som papp og plast. Det finnes flere produsenter av malefilt, spør etter den der du kjøper maling.

Se flere bilder
Malefilt er rett og slett et genialt dekkeprodukt.

Foto:

Malefilt er rett og slett et genialt dekkeprodukt.

Mer informasjon

Duri-Fagprofil

IBG

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.