Kategorier

Meny

Konto

Tradisjon med ny vri

Stilen Scandinavian Design lever godt i opphavslandet Danmark. I de lyse og luftige interiørene introduseres i høst nye farger slik som ulike sorte og brune kulører. De kommer sammen med dyremønstre, matte flater og en isblå aksentfarge.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tradisjon med ny vri

Foto: Fiona/ifi.no, Akzo Nobel/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørtradisjonen i Danmark står trygt forankret i "Scandinavian Design", der ikoner som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Nanna Ditzel er blant de mest lysende stjernene. De lyse og luftige hvite interiører med blonde treslag og minimalistiske former kommer man nok aldri unna, men det finnes allikevel trender innenfor de gitte rammene. Denne høsten og vinteren vil nye farger og få innpass - kanskje ikke i hele hjem eller rom, men som aksenter på detaljer, fondvegger, møbler og tekstiler.

I Danmark tales om flere hovedtrender som utfordrer de helt hvite rommene, men der hovedinntrykket fortsatt holder seg innenfor rammene av det bleke og stramme:

Skygge:

Riktig mørke farger i sort, blått, grønt og lilla er hovedretningen for trendsvingningene. Akkurat som innen klesmoten er dyriske mønstre populært, men ikke leopard- og sebramønster, dreiningen går snarere mot det ubehaglige: insekter, biller, slanger - og vampyrer. Matte flater blandes opp med blanke effekter.

Dele på Pinterest Skygge:

Eventyr og nærvær:

Den populære hvitfargen er meget klar og ren, nærmest optisk hvit, og innen vintage-stilen kopletteres den av klare farger slik som cerise, rød, oransje og gult i den ene stilretningen med inspirasjon fra paradisøyer, koraller og eventyr, og en rekke pudderfarger i den andre. Men den kanskje sterkeste utfordreren er isblått, som kan brukes både som aksentfarge og i hele rom. 

Også dypt blått og varmgrått vil være hyppig å se. Blanke flater som bord, lamper og stoler i høyblank maling, glass eller akryl kontrasterer mot det svært matte i ru materialer i tregulv, betongvegger og ulike metaller.

Dele på Pinterest Eventyr og nærvær:

Back to Basic

Også i Danmark preges en trendretning av det grønne, økologiske og tradisjonsrike. Med hyppig bruk av håndverk, naturlige trematerialer, avdempede jordfarger, og mønstre og dekorer hentet fra naturen. Stuen tar over fra kjøkkenet som det viktigste rommet, og vi søker trygget gjennom å innrede med varme farger slik som myke blå, olivengrønt, klassiske kremfarger og varmt brunt. 

Overflatene er matte, og innedningen høyblank. Lær, treverk, kobber pels og gevirer fra hjorter hører til stilen, liksom puter med innsektsmotiver.

Dele på Pinterest Back to Basic

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]