Kategorier

Meny

Konto

Total forvandling med maling

Mange sliter med mørke, gulnede furutrapper som stjeler lys og tar uønsket oppmerksomhet. Ved hjelp av litt maling kan den bli lys, lekker og en integrert del av rommet!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Total forvandling med maling

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes ikke rent få av disse lakkerte furutrappene rundt om i landet. Du er ikke nødt til å bytte den ut om du har gått lei av trappen din. Tryll heller med maling!

Bruk vanntynnbar maling

Vi er som regel avhengig av å bevege oss i trappen rimelig raskt etter malingen, og da er en vanntynnbar maling et godt alternativ fordi den tørker fort. På den måten går det går kortere tid mellom strøkene, og du kan ta den i bruk tidligere. En fordel med akrylmaling er at den er statisk ladet, slik at støvet ikke legger seg i malingsfilmen. Det lukter også lite under arbeidet - men sørg allikevel for god utlufting!

Slik gjør du

Vi har laget et innslag på hvordan du gjør det her, se video her.

1. Rengjør grundig

Vask først med rengjøringsmiddel beregnet for bruk før malearbeid. Ikke bruk salmiakk, da den bare løser opp fettet i stedet for å transportere det med vannet. La tørke.

2. Slip overflaten

Slip over med slipepad eller slipepapir i korning 120 til 150, slik at overflaten blir matt. Slip alltid i vedens retning. Avstøv overflaten ved hjelp av en børste eller en støvsuger med møbelmunnstykke.

3. Kvistlakk

Påfør deretter to strøk kvistlakk på all kvist. Dette er viktig selv om trappen er gammel, for man risikerer brune, stygge flekker hvis kvistene begynner å blø.

4. Grunning

Når kvistlakken er tørr kan du påføre grunning. Start med sidene, vanger og gelender før du tar trinnene. Vannløselig akrylgrunning er godt egnet, og tørker fort.

5. Toppstrøk

Det er nå klart for toppstrøk. Legg på rikelig med vanntynnbar maling i samme rekkefølge som grunningen. Påfør malingen i lengderetningen først, før du fordeler i bredderetningen, og avslutter med å etterstryke i lengderetningen igjen. Denne teknikken fordeler malingen jevnt og gir en fin film.

6. Eventuelt lakk

Det er ikke nødvendig for et godt resultat, men for å bedre slitestyrken kan man påføre to til tre strøk med klarlakk på toppen.

Mer informasjon

www.beckers.no

Dette trenger du

Malevask

Slipepapir eller slipepad

Børste til avstøving

Kvistlakk

Vanntynnbar grunning

Vanntynnbar maling

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]