IFI logo
Se flere bilder
Tid for tapeter

Foto: Produsentene

Tid for tapeter

Nå ruller vårens tapetnyheter ut fra leverandørene. Det er mange spennende mønstre å velge mellom, og gjerne kombinert med en roligere tapet i samme farge. Naturmønstre med blader, kvister og grener kommer på mange vegger fremover.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mønster med gull og sølv er fremdeles populært, men nå kan du også få naturen inn i stuen din. Litt romantikk og retromønster finner vi også i tapethyllene.

- Det er en del gull og glitter ennå, men mange av de klassiske medaljongmønstrene er på vei ut. I stedet får vi se mer natur i tapetene i form av bladverk og grener, sier daglig leder Bjørg Owren ved IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør.

Etter å ha levd noen år i skyggen av malt glassfiberstrie, har papir- og tekstiltapeter igjen blitt populært. Vårens tapettrender har flere sterke farger og kraftfulle mønstre, utpregede strukturer og nye materialer. For dem som ønsker en asiatisk vri, finnes det nå varianter som består av asiatisk og europeisk stilmiks. Det er både enkelt og sofistikert: Mønstrene består av blader, store sirkler og ulike tynne striper mens fargene er i naturlige nyanser av beige og brunt. Shimmer-effekter er med på å skape spennende stemninger. De som virkelig vil ha naturen inn i stua, kan velge en fototapet med bilder av fossefall, skog eller strand.

Et helt rom med dekorert med et stormønstret og kraftig tapet kan bli for mye. Det holder ofte med å tapetsere det på en av veggene, mens de andre holdes i en mer nøytral farge.

Noe nytt på tapetet

Borge AS, Flügger, Storeys of Lancaster, Tapethuset, Green Apple og Intag lanserer mange, nye tapeter fremover.

- Vi ser mange metalleffekter i det nye tapetene, men også sort, hvitt og beige. Mønstrene har endret seg fra ornamenter til mer trær, løv, blomsterranker og blomster. Noen tapeter har også jungel og palmer, og er litt retro-inspirert, forteller produktsjef Gjermund Kristiansen hos Storeys of Lancaster A/S.

Mennesker som ønsker et mer moderne utrykk har også mange muligheter når det gjelder tapet fremover.

- Store, grafiske mønstre med mye frodighet er andre mønstre det kommer en del av. De er greie å ha på en fondvegg, så velger man ensfarget på resten av veggene, forklarer markedssjef Nina Pettersen hos Borge AS.

De mer nostalgiske av oss kan finne nye taper i gammeldags stil denne våren. Mønstrene kan minne om de oldemor hadde i finstuen sin.

- Tapetene har gjerne gulldekor, store blomster og sterke farger som rødt og grønt mot hvitt, sier Pettersen. Tapetprodusenten lanserer blant annet en egen kolleksjon med vintagepreg i år.

Romantikken blomstrer bokstavelig talt hos Tapethuset.

- En nyhet hos oss er småblomstrede tapeter med et eksotisk og litt bohemsk design, sier Geir Larssen hos Tapethuset.

  Valgets kval? Tenk gjennom bruksområde og egen stil. Sjekk ut de nye tapetene hos fargehandlere, byggvarehus og interiørbutikker. Du finner ditt lokale utsalg på "Finn fargehandel" på høyre side her på ifi.no.

Denne artikkelen er fra 2008. Det er mulig at noen av tapetene ikke lengre er i handelen.

Disse fører produktene

www.borge.no

www.flugger.com

www.intag.no

www.tapethuset.no

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.