Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
 annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Tid for å booke håndverkere

  Kristian Owren/ifi.no, MLF, Mesterbrev
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Om du har planer om å hyre håndverkere til arbeid før jul, er det nå du må ta kontakt. - De beste håndverkerne blir alltid først fullbooket, så det gjelder å være tidlig ute, sier Bjørg Owren, adm. direktør i ifi.no. Her er tipsene til deg som skal finne håndverker.

Selv om du ikke planlegger å få jobben gjort før om et par måneder, er det altså ingen grunn til å vente med å kontakte håndverkerne.

- Det er en kjent sak at de beste håndverkerne ofte blir fullbooket først. Det er derfor lurt å være ute i god tid. Sjekk referanser, og hent gjerne inn tilbud fra flere, råder Bjørg Owren.

Hvordan finne gode malere?

Det er mange tjenestetilbydere der ute, og selv om de aller fleste er ærlige folk, er det dessverre også noen som mangler både kompetanse og vilje til å sluttføre prosjekter. Om du leter etter folk til å gjøre malearbeid, gir det deg en ekstra sikkerhet om du leier folk med Mestermerket og MLF-propellen.

For å kunne kalle seg malermester og bruke mestermerket må man ha bestått en toårig utdannelse og ha minimum to års praksis etter oppnådd svennebrev. Man kan også, så lenge man består den toårige utdannelsen, søke om mesterbrev om man har seks års praksis eller bakgrunn fra teknisk fagskole.

MLF-propellen betyr at malermesteren er tilknyttet Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), hvilket blant annet innebærer at du har en helt spesiell garantiordning for arbeidet. Medlemsbedriftene i MLF er kollektivt ansvarlige for arbeidet som utføres, og dersom den malermesteren du har leid inn ikke er i stand til å rette opp feilen, vil en annen malermester steppe inn og gjøre det for deg.

Be om skriftlige tilbud fra flere

Det er alltid en fordel å motta skriftlige tilbud; både fordi det er en trygghet for begge parter, slik at det ikke blir noen overraskelser når regningen kommer, og fordi det gir et godt grunnlag for prissammenlikning.

- Men det er viktig ikke bare å se på pris. Sjekk alltid om tilbudene inneholder de samme arbeidsoperasjonene. Det hjelper ikke om et tilbud er rimelig dersom jobben gjøres halvveis, avslutter Owren.

Mer informasjon

www.mlf.no

www.mesterbrev.no

Les også La en håndverker gjøre jobben

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: