Kategorier

Meny

Konto

Tette sprekker i teakytterdør?

Min ytterdør i teak skal settes inn med farget teakolje. Kan jeg tette sprekker på utsiden med noe før jeg oljer?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tette sprekker i teakytterdør?

Foto: Chera Westman/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Normalt ønsker man ikke å sparkle så mye utendørs fordi treverk ute kan få store bevegelser grunnet oppvarming, nedfukting og solpåvirkning. Men det finnes et par produkter som kan fungere hvis treverket er noenlunde beskyttet mot sol og regn.

Det ene er en SMP-basert fugemasse, for eksempel Marin & Teknikk fra Casco. Denne finnes i en teakfarge og kan brukes utendørs. Produktet kan overflatebehandles med de fleste malinger, lakker og oljer, men en test på forhånd er å anbefale. Noter også at SMP-produkter trenger en luftfuktighet på minst 30 prosent for å herde, og bør ikke påføres hvis temperaturen er under + 5 °C. 

Et annet alternativ er såkalt formtre eller plastisk tre som også føres i teakfarge av Casco og flere andre produsenter. Dette anbefales i hovedsak brukt innendørs, men kan også fungere utendørs hvis temperaturen er over + 10 °C under påføring og tørking. Etter tørking kan overflaten slipes og overflatebehandles.

Penere med eller uten?

Du må dog være oppmerksom på at du i etterkant vil kunne se forskjeller mellom treverket og det du fyller sprekkene med. Spørsmålet du må stille deg er om det er penere med eller uten? 

En forutsetning for bruk av disse produkter er at underlaget på forhånd blir gjort godt rent og er fri for smuss, fett, fukt og rester av rengjøringsmiddel. Døren bør heller ikke stå veldig solpåvirket eller værhardt til, og sprekkene bør ikke være altfor store. Står døren noenlunde beskyttet under tak, kan du prøve en av disse varianter.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]