Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Tett hullene i muren

  Casco
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Betongmurer som sprekker opp er ikke et ukjent fenomen. Har sprekkene først oppstått, vil de kunne utvides av frostsprengning, føre til rustskader på armeringen, og på sikt svekke hele konstruksjonen. Og ikke ser det pent ut heller.

Små riss og sprekker kan tettes med en grunnmaling for mineralske fasader, men til større skader trengs andre midler. I dag finnes flere enkle måter å tette slikt på. Casco OneFill er en lett reparasjonssparkel ferdig til bruk, enten innendørs eller utendørs. Huller med dybde inntil fem centimeter kan fylles med One Fill uten å krympe ved tørking. Et alternativ for mindre skader er MultiFill, for reparasjoner på opp til to centimeter. Sparkelen har hvit farge.

Ved større sprekker brukes pulverbasert sparkel, slik som Casco Husfix og Husfix Rapid. Det hverken krymper eller siger, kan påføres i tykke sjikt, og er godt egnet til dype sprekker og større skader. Pulveret blandes enkelt ut i vann, og pulver som ikke brukes med én gang oppbevares et tørt sted.

Etter herding tåler reparasjonen både å skrus og spikres i. Husfix Rapid tørker raskere og anbefales som festemiddel for naturstein, marmor og glassmosaikk. På brannmur og piper anbefales Rapid.

Ved reparasjoner ved utvendige hjørner av vegg og grunnmur, brukes en plate eller en plankestump å sparkle mot, for å få et rett hjørne.

 

 

 

Mer informasjon

www.casco.no

Les også Viktig med riktig maling på mur

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: