Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Kreativ gaveinnpakning med tapet

Har du tapetrester? Å bruke tapet som gavepapir er både miljøvennlig, og du får ekstra god kvalitet på din gaveinnpakning. Om du ikke har rester kan du alltids kjøpe en rull eller to.

 • Kreativ gaveinnpakning med tapet

  Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

 • GJENBRUK: Innpakningspapir koster ikke skjorta. Men ønsker du å bruke opp gamle tapetrester, eller å lage ekstra fine pakker i år, gjelder det å finne på noe annet enn skjørt papir på rull.

  Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

 • Pynten trenger ikke være så avansert. Let litt hjemme. Plukk med deg grønt i skog eller hage, eller bruk gammel julepynt du ikke har tatt frem på noen år.

  Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

 • FEST OG HURRA: Pomponger lager du med tapet, silkepapir, lim og bånd. Malen kan være grei å bruke på de første du lager, men ikke noe must.

  Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

 • Denne klippes og skjæres ut før du taper den på tapetet og tegner opp mønster. Bruk en tapetkniv og følg mønsteret. Fjern malen og lim på silkepapir inni, før bonbon'en rulles og knytes.

  Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Annonse
Annonse
BRUK DET DU HAR:

BRUK DET DU HAR: Pynten trenger ikke være så avansert. Let litt hjemme. Plukk med deg grønt i skog eller hage, eller bruk gammel julepynt du ikke har tatt frem på noen år.
(Elna Høyer-Dahl/ifi.no)

Bruk det som innpakningspapir, lag gaveposer eller kort. Tapetrester kommer til nytte nå før jul, og det kjennes godt å kunne bruke opp av det som ligger og tar plass. Fint blir det også. Du kan også pynte metallbokser, fyrstikkesker eller lage julelenker til treet. Det er bare fantasien som setter grenser.

- Det utstråler med en gang litt ekstra omtanke dersom du har gjort deg flid med innpakningen. Rester av tapet eller tekstil fra oppussingen utgjør flott innpakning som er morsomt både å gi og å få, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

EN LITT GRØNNERE JUL:

EN LITT GRØNNERE JUL: Innpakningspapir koster ikke skjorta. Men ønsker du å bruke opp gamle tapetrester, eller å lage ekstra fine pakker i år, gjelder det å finne på noe annet enn skjørt papir på rull.
(Elna Høyer-Dahl/ifi.no)


Bruk restene

FEST OG HURRA:

FEST OG HURRA: Bonbon'er lager du med tapet, silkepapir, lim og bånd. Malen kan være grei å bruke på de første du lager, men ikke noe must.
(Elna Høyer-Dahl/ifi.no)

Både tapet og tekstil kan gjerne benyttes som julegaveinnpakning. Det gjelder bare å finne fram sine kreative evner og tenke litt annerledes. Og hvorfor ikke lage fine gaveesker ut av mindre vakre pappesker ­– da får du innpakning som holder i årevis, bare sørg for å gi dem til noen du vet gjenbruker dem.

Og det er ikke sikkert du trenger å kjøpe noe som helst. Gamle tapet- og tekstilrester er ypperlige til innpakning. Tapetene kan ha mange fine farger eller mønstre, og er tykkere og derfor enklere å pakke inn med enn det billigste gavepapiret som det går hull på bare det skuer et spisst hjørne.

Innpakning til festen

PRINT OG PRØV:

PRINT OG PRØV: Denne klippes og skjæres ut før du taper den på tapetet og tegner opp mønster. Bruk en tapetkniv og følg mønsteret. Fjern malen og lim på silkepapir inni, før bonbon'en rulles og knytes.
(Elna Høyer-Dahl/ifi.no)

Til nyttårsfesten er det enkelt å lage sine egne bonbon'er i tapet som kan fylles med confetti, hatter av silkepapir og akkurat passe dårlige vitser.

Bruk gjerne en mal som klippes og skjæres ut før du taper den på tapetet og tegner opp mønster. Bruk en tapetkniv og følg mønsteret. Fjern malen og lim på silkepapir inni, før bonbon'en rulles og knytes. 

Bonbon'ene er også fine til å gi bort småting eller pengegaver. Husk å fylle med det du vil overraske med først.

Nå er det bare å slippe seg løs med saks og vakre tapet. 

 

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]