Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Kreativ gaveinnpakning med tapet

Har du tapetrester? Å bruke tapet som gavepapir er både miljøvennlig, og du får ekstra god kvalitet på din gaveinnpakning. Om du ikke har rester kan du alltids kjøpe en rull eller to.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kreativ gaveinnpakning med tapet

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Bruk det som innpakningspapir, lag gaveposer eller kort. Tapetrester kommer til nytte nå før jul, og det kjennes godt å kunne bruke opp av det som ligger og tar plass. Fint blir det også. Du kan også pynte metallbokser, fyrstikkesker eller lage julelenker til treet. Det er bare fantasien som setter grenser.

- Det utstråler med en gang litt ekstra omtanke dersom du har gjort deg flid med innpakningen. Rester av tapet eller tekstil fra oppussingen utgjør flott innpakning som er morsomt både å gi og å få, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Dele på Pinterest BRUK DET DU HAR:

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

BRUK DET DU HAR: Pynten trenger ikke være så avansert. Let litt hjemme. Plukk med deg grønt i skog eller hage, eller bruk gammel julepynt du ikke har tatt frem på noen år.

Dele på Pinterest EN LITT GRØNNERE JUL:

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

EN LITT GRØNNERE JUL: Innpakningspapir koster ikke skjorta. Men ønsker du å bruke opp gamle tapetrester, eller å lage ekstra fine pakker i år, gjelder det å finne på noe annet enn skjørt papir på rull.


Annonse

Bruk restene

Både tapet og tekstil kan gjerne benyttes som julegaveinnpakning. Det gjelder bare å finne fram sine kreative evner og tenke litt annerledes. Og hvorfor ikke lage fine gaveesker ut av mindre vakre pappesker ­– da får du innpakning som holder i årevis, bare sørg for å gi dem til noen du vet gjenbruker dem.

Og det er ikke sikkert du trenger å kjøpe noe som helst. Gamle tapet- og tekstilrester er ypperlige til innpakning. Tapetene kan ha mange fine farger eller mønstre, og er tykkere og derfor enklere å pakke inn med enn det billigste gavepapiret som det går hull på bare det skuer et spisst hjørne.

Dele på Pinterest FEST OG HURRA:

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

FEST OG HURRA: Bonbon'er lager du med tapet, silkepapir, lim og bånd. Malen kan være grei å bruke på de første du lager, men ikke noe must.

Innpakning til festen

Til nyttårsfesten er det enkelt å lage sine egne bonbon'er i tapet som kan fylles med confetti, hatter av silkepapir og akkurat passe dårlige vitser.

Bruk gjerne en mal som klippes og skjæres ut før du taper den på tapetet og tegner opp mønster. Bruk en tapetkniv og følg mønsteret. Fjern malen og lim på silkepapir inni, før bonbon'en rulles og knytes. 

Bonbon'ene er også fine til å gi bort småting eller pengegaver. Husk å fylle med det du vil overraske med først.

Nå er det bare å slippe seg løs med saks og vakre tapet. 

 

 

Dele på Pinterest PRINT OG PRØV:

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

PRINT OG PRØV: Denne klippes og skjæres ut før du taper den på tapetet og tegner opp mønster. Bruk en tapetkniv og følg mønsteret. Fjern malen og lim på silkepapir inni, før bonbon'en rulles og knytes.

LES OGSÅ
Annonse
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]