Kategorier

Meny

Konto

Takmalingen sprekker

Malingssprekker i murtaket er både irriterende og lite pent. Hva kan man gjøre for å skjule dem?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Takmalingen sprekker

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan være mange årsaker til at malingen i murtaket sprekker, men det skjer alltid på grunn av en bakenforliggende årsak, altså en eller annen bevegelse i underlaget. Å fikse opp årsaken til sprekkdannelsen kan være en omfattende jobb, men i de aller fleste tilfeller lar de seg relativt greit skjule.

Malermester Jens Petter Lunde forteller at man gjerne kan få arbeidet satt bort til profesjonelle. Men er man litt fingernem er det ingenting i veien for at man kan gjøre jobben selv. Han anbefaler da gjerne følgende fremgangsmåte.

1. Vask først taket grundig. Deretter kan du skrape og slipe vekk malingslaget i taket. Pass på å fjern all løs maling som måtte være igjen.

2. Når taket er rent og fri for malingsrester kan du sparkle sprekkene så jevnt som mulig.

3. Når taket er ferdig sparkles limes en armeringsduk i taket. Disse er svært tynne, og påføres enklest ved å først smøre ut lim i et så tykt lag som rullen, for så å strekke ut duken.

4. Når armeringsduken er på og limet er tørt kan du starte malingen. For å være på den sikre siden, mal gjerne tre strøk.

Vi kan ikke gi deg noen garanti for at taket ikke vil slå sprekker igjen, men med en slik behandling bør det holde seg fint i mange år fremover.

De lokale fargehandlere er også ofte behjelpelige med gode råd og informasjon.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]