Kategorier

Meny

Konto

Ta en tørn på terrassen

Noen mener at terrassen er husets viktigste del. Om sommeren har de rett.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ta en tørn på terrassen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er her folk sitter, står og går, søler og soler seg. Heller ikke værgudene lar terrassen være i fred. Forurensinger i lufta, sol, regn, hagl, is og vind jobber med terrassebordene året rundt. Derfor skal du pleie dem godt i starten av hver sesong.

De fleste terrasser er laget av trykkimpregnert materiale. Impregnering øker holdbarheten, men er ikke noen evig vidundermedisin. En ubehandlet terrasse vil tørke inn, sprekke og kanskje vri seg. Den vil av samme grunn bli stygg å se på, og kanskje ubehagelig å gå på - særlig når familien går barføtt. Bygger du ny terrasse i år, så glem den gamle visdommen om at den skal stå og lufte seg og tørke ut i et år. Sett i gang med oljing eller annen behandling så snart bordene er tørre nok.

Den gamle terrassen vasker du først grundig med kraftvask, slik at du blir kvitt alt smusset som har lagt seg siden i fjor. La den tørke helt. Det kan i noen tilfeller ta et flere døgn, avhengig av fukt og lufttemperatur. Så påfører du uteolje. Som regel går det fint å bruke rull, med en smal pensel for å komme inntil hjørne og vegg. Mellom hvert strøk tørker du vekk overskytende olje med ei fille. Filla hindrer at det danner seg skjemmende hinner. Husk at filla kan selvantenne, så kast den på et trygt sted.

Terrassepleie er enkelt, det er hyggelig - og du verden så kjekt det er å gå på nysmurt utegulv!

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]