IFI logo
Se flere bilder
Stress og singelliv

Foto:

Stress og singelliv

Vi stresser så fælt at vi ligger på topp i skilsmissestatistikken - og på topp av det meste her i verden. Folk skifter partnere før de skifter vaskemaskin og speed-dating er blitt høyste mote for single, spøker trendinformatøren Lisbeth Larsen.

Øistein Lie

Øistein Lie
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motkulturen er selvfølgelig raskt på vei. Vi vil ta tiden tilbake. Norge er i ferd med å innta velværetoppen. Vi bruker masse penger på spa, vi vil ha langsom mat, nyte livet, ha lengre åpningstid på restaurantene - og byer konkurrerer om å bli Slow City. Familielivet er på vei tilbake - og hjemmet kommer i fokus som et sted der vi skal trives, ikke bare være et statusobjekt vi skal vise frem.

Viagra-generasjonen er eldre mennesker som vil ha unge produkter. Som kjøpegruppe er de den gruppen som øker mest i volum - og de har penger på bok. Men uansett kjøpegruppe: Det er en masse mennesker som nå ligger klare til å pusse opp. Oppussing er folkehobby nummer én og undersøkelser viser at hjemmet og boligen, enten man eier eller leier, er førsteprioritet når folk nå i rentefallets tid skal bruke penger.

Interiørstiler 2003/2004

De nær forestående trender kan deles opp i tre temaer:

Magiske øyeblikk

- har blanke, skinnende flater, perlemor og krystall. Transparente stoffer, pleksiglass og plast. Stilen avspeiler enkelhet, luftige flater og designmøbler i skinn, tre og formtre.

Moderne rustikk

- har med seg myke stoffer, pledd, tepper og naturlige materialer. Lin og grove tekstiler, tapeter med gress og hamp, flettede materialer, keramikk og enkle håndlagete ting.

Nostalgiske minner

- er et svermeri rundt svunnen eleganse som krystallkroner, silke, fløyel og ornamentale mønstringer. En nostalgi i flash-back der man ser verdien i mange gamle ting. Kanskje ikke så merkelig at unge mennesker går på kurs for å lære å lage gyllenlær?

Men tross disse stilretninger er det mange som ikke er så opphengt i temaer. Man blander stiler for å lage sine egne individuelle interiører. For skal mennesker trives i hus og leiligheter er det viktig å vite hvordan vi oppfører oss som mennesker, sier Lisbeth Larsen.

Noen stikkord:

Magiske øyeblikk

Blanke flater

Skinnende effekter

Transparente stoffer

Plexiglass

Plast

Perlemor

Krystall

Designmøbler

Luftige flater

Enkelhet

Moderne rustikk

Naturlige materialer

Myke stoffer

Pledd og tepper

Bambus

Keramikk

Eksotiske minner

Røft skinn

50-talls møbelstoffer

Treverk

Betong

Nostalgiske minner

Ornamental mønstring

Silke og fløyel

Krystallkroner

Svunnen eleganse

Tradisjonsrike minner

Gyldenlær

Romantikk

Gullrammer

Venesianske speil

Folklore

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.