Kategorier

Meny

Konto

Støvfangeren

Vi lever i en verden av støy, en konstant blanding av mikroskopiske partikler fyller luften omkring oss. Nå skal en teppenyhet kunne redusere problemet med mikroskopisk innendørs flyvestøv.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Noen av de partiklene som svever i luften omkring oss er en naturlig del av våre omgivelser, som sand og salt; andre er menneskeskapt og ofte mer skadelige - som støv fra trafikk og industri.

Dette inkluderer også kjemikalier, syrer, metaller og flyktige organiske forbindelser (VOC) i form av partikler eller dråper.

Dele på Pinterest Særlig på soverommet er det nyttig å få kontroll på svevestøvet.

Særlig på soverommet er det nyttig å få kontroll på svevestøvet.

Forurensing

Mange menneskeskapte prosesser forårsaker støvdannelse. Når dette fine støvet tas opp av luften, kaller vi dem forurensning.

Som en tommelfingerregel kan vi si at; jo mindre støvpartiklene er, desto farligere er de for helsen din. Dette truer både oss og våre omgivelser. Dårlig luft kan forårsake hodepine, tretthet, åndedrettsproblemer, infeksjoner, allergier og mange andre plager.

Dele på Pinterest Svevestøv er uunngåelig, men kan fanges i teppeflisene.

Svevestøv er uunngåelig, men kan fanges i teppeflisene.

Luften innendørs

Det sies at vi, på våre breddegrader, tilbringer omkring 85 % av tiden innendørs. Videre hevdes det at luftkvaliteten innendørs er fem til ti ganger dårligere enn ute, med unntak for en del tungt belastede storbyer.

Uansett hvor bra dører og vinduer du har, vil fint mikrostøv trenge seg inn i boligen. Målinger gir grunn til å tro at et par teskjeer av dette finstøvet havner i kroppen i løpet av et døgn, og at mye av dette infiltrere åndedrettssystemet.

Dele på Pinterest Inneluften er ofte for dårlig - men det er her vi oppholder oss mest.

Inneluften er ofte for dårlig - men det er her vi oppholder oss mest.

Løsning

Produsenten av teppefliser, Modulyss, mener at de nå har utviklet en teppeoverflate som reduserer problemet med mikroskopisk innendørs flyvestøv. Pure Air 100 produseres av en blanding av ulike garntyper, alle med regenerert vinyl som råvare.

Garnet har en hard, taggete overflate som danner en effektiv støvfelle. Støvet fanges og blir aldri virvlet opp igjen før du fjerner det med støvsugeren. Dette produktet er som skapt for ulike institusjoner som skoler, offentlige bygg og kontorer med mye trafikk - og samtidig fokus på helse.

Dele på Pinterest Pure Air 100 er vevet av regenerert garn også den bitumene baksiden er til en viss grad mulig å regenerere, dette er teppefliser for en bærekraftig utvikling.

Pure Air 100 er vevet av regenerert garn også den bitumene baksiden er til en viss grad mulig å regenerere, dette er teppefliser for en bærekraftig utvikling.

Dokumenterbar virkning

Uavhengige laboratorieforsøk viser at denne nyvinningen fra Modulyss, gir en inneluft med fire ganger mindre mikropartikler enn om du benytter konvensjonelle tepper.

Pure Air 100 produseres i sju ulike «mix-match-varianter» som du altså kan sette sammen etter eget ønske. 

Dele på Pinterest Teppefliser som renser luften.

Teppefliser som renser luften.

Mange gode egenskaper

Som alle teppefliser er Pure Air 100 enkle å transportere og montere. Enkeltfliser kan lett byttes ut om de skulle bli skitne eller skadet, de er gode å gå på, passer glimrende til gulvvarme og de har en sklisikker overflate.

Dele på Pinterest Teppefliser er enkle å legge - og enkle å skifte ut om de blir skadet.

Teppefliser er enkle å legge - og enkle å skifte ut om de blir skadet.

For mer informasjon:

Modulyss

Intag

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]