IFI logo
Se flere bilder
Stor forandring med små midler

Foto: Foto: Anne Manglerud/ifi.no

Stor forandring med små midler

Et nøkternt budsjett skulle rekke til mye da den lille, slitte leiligheten ble pusset opp. Spisekroken måtte gi plass for et ekstra soverom og på det lille kjøkkenet skulle en spiseplass inn. Gjenbruk og gjennomtenkte valg ble løsningen.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gode løsninger, som ikke koster mye, var viktige når den lille leiligheten skulle pusses opp for gi de to studiekameratene hvert sitt soverom. Det måtte litt byggearbeid til for å få leiligheten til å fungere – og det var viktig å gjøre det rimelig, selv om det skulle være grundig og holdbart.

Nytt med gammelt

Det ser ut som et komplett nytt kjøkken, men det meste av innredningen er den samme gamle. Med noen nye dører og håndtak, litt maling og fliser er kjøkkenet som forvandlet. Kjøkkenskapene er beholdt, men stokket litt om på og et benkeskap og overskap er skiftet ut med et høyskap for å gi mer skapplass. Alle dører fikk samme håndtak i aluminium.

Ved å flytte komfyren et hakk vekk fra vinduet ble det rom for en liten spiseplass.

Benkeplaten i tre er beiset med mahognybeis, og oljet og ser helt ut som ny. En keramisk kokeplate er felt ned i benkeplaten, med børstet stål rundt. Stålet ser flott ut og er praktisk med hensyn til varme kjeler.

Reflekterende materiale

Det gamle, slitte korkgulvet ble erstattet. Over korken ble det først lagt gipsplater, deretter keramiske sorte og hvite fliser i et diagonalt mønster som gjør at gulvet og rommet virker litt større. Flisene er holdbare og lette å holde rene.

Det sort/hvite ble trukket opp på veggen og deler av kjøkkenbenken. Blank, smårutete glassmosaikk reflekterer lyset og får rommet til å se større ut. Mesteparten av veggene er dekket med hvite fliser, sorte er brukt til enkle stripeeffekter. Overalt er det benyttet hvit fugemasse, det gir et rolig inntrykk.

Ren basispallett

Fargene sort og hvitt går igjen i hele leiligheten. Det er et fint utgangspunkt for mange farger. Med sort/hvitt på vegger, gulv og fast innredning er det enkelt å skifte stemning ved å bytte ut tekstiler og småting.

Dette ble brukt:

TAK: :

  • Butinox Interiør 30, farge Hvit - SCANOX

KJØKKENINNREDNING, MALING: :

  • Butinox Interiør 40, farge 5670 Eggehvit - SCANOX

VINDUSKARMER: :

  • Butinox Interiør 40, farge 5670 Eggehvit - SCANOX

LISTER::

  • Butinox Interiør 40, farge 5670 Eggehvit - SCANOX

FLISER, VEGG::

  • Glassmosaikk Hvit og Sort - HÖGANÄS

FLISER, GULV::

  • Hvite: Nova 5500 Branco, farge Hvit matt 197x197 cm - HÖGANÄS
  • Sorte: Nova 5509 Preto, farge Sort matt 197x197 cm - HÖGANÄS

SKAPDØRER MED FROSTET GLASS::

  • IKEA

HÅNDTAK TIL SKAP OG SKUFFER::

  • IKEA
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Slik rengjør du laminatgulvet
Gjør det selv

Slik rengjør du laminatgulvet

Folkefavoritten på norske gulv er enkle å holde rene. Bare du ikke går i såpefella. − Hva du enn gjør, ALDRI bruk grønnsåpe, sier teknisk sjef og gulvekspert, Leif Johansen.

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.