Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Stor forandring med små midler

Et nøkternt budsjett skulle rekke til mye da den lille, slitte leiligheten ble pusset opp. Spisekroken måtte gi plass for et ekstra soverom og på det lille kjøkkenet skulle en spiseplass inn. Gjenbruk og gjennomtenkte valg ble løsningen.

 • Kjøkkenet har blitt som flunkende nytt selv om den gamle innredningen er beholdt. Flott sjakkmønstret gulv og glassmosaikk på all vegger gjør det lettstelt.

  Foto:

 • Kjøkkenet er lite og kompakt og trengte en liten oppfriskning. Spesielt var gulvet stygt, med delvis løse korkfliser.

  Foto:

 • En mørkere farge på kjøkkenbenken skaper en flott kontrast til det sorte og hvite, og mahognyfargen gir også litt varme.

  Foto:

 • En plate av rustfritt stål er lagt inn på begge sider av koketoppen.

  Foto:

 • Det er enkelt å lage mønster når man bruker glassmosaikk. Bruker du fugemasse i en farge får du helt enkelt et rutemønster.

  Foto:

 • For å utnytte plassen maksimalt er det satt opp skrå hyller mellom skapet og vinduet.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Gode løsninger, som ikke koster mye, var viktige når den lille leiligheten skulle pusses opp for gi de to studiekameratene hvert sitt soverom. Det måtte litt byggearbeid til for å få leiligheten til å fungere – og det var viktig å gjøre det rimelig, selv om det skulle være grundig og holdbart.

Nytt med gammelt

Det ser ut som et komplett nytt kjøkken, men det meste av innredningen er den samme gamle. Med noen nye dører og håndtak, litt maling og fliser er kjøkkenet som forvandlet. Kjøkkenskapene er beholdt, men stokket litt om på og et benkeskap og overskap er skiftet ut med et høyskap for å gi mer skapplass. Alle dører fikk samme håndtak i aluminium.

Ved å flytte komfyren et hakk vekk fra vinduet ble det rom for en liten spiseplass.

Benkeplaten i tre er beiset med mahognybeis, og oljet og ser helt ut som ny. En keramisk kokeplate er felt ned i benkeplaten, med børstet stål rundt. Stålet ser flott ut og er praktisk med hensyn til varme kjeler.

Reflekterende materiale

Det gamle, slitte korkgulvet ble erstattet. Over korken ble det først lagt gipsplater, deretter keramiske sorte og hvite fliser i et diagonalt mønster som gjør at gulvet og rommet virker litt større. Flisene er holdbare og lette å holde rene.

Det sort/hvite ble trukket opp på veggen og deler av kjøkkenbenken. Blank, smårutete glassmosaikk reflekterer lyset og får rommet til å se større ut. Mesteparten av veggene er dekket med hvite fliser, sorte er brukt til enkle stripeeffekter. Overalt er det benyttet hvit fugemasse, det gir et rolig inntrykk.

Ren basispallett

Fargene sort og hvitt går igjen i hele leiligheten. Det er et fint utgangspunkt for mange farger. Med sort/hvitt på vegger, gulv og fast innredning er det enkelt å skifte stemning ved å bytte ut tekstiler og småting.

Dette ble brukt:

TAK:

Butinox Interiør 30, farge Hvit - SCANOX

KJØKKENINNREDNING, MALING:

Butinox Interiør 40, farge 5670 Eggehvit - SCANOX

VINDUSKARMER:

Butinox Interiør 40, farge 5670 Eggehvit - SCANOX

LISTER:

Butinox Interiør 40, farge 5670 Eggehvit - SCANOX

FLISER, VEGG:

Glassmosaikk Hvit og Sort - HÖGANÄS

FLISER, GULV:

Hvite: Nova 5500 Branco, farge Hvit matt 197x197 cm - HÖGANÄS

Sorte: Nova 5509 Preto, farge Sort matt 197x197 cm - HÖGANÄS

SKAPDØRER MED FROSTET GLASS:

IKEA

HÅNDTAK TIL SKAP OG SKUFFER:

IKEA

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]