Kategorier

Meny

Konto

Sosialt på kjøkkenet

Eierne ønsket seg et kjøkken der de slipper å stå med ryggen mot gjestene når de lager mat. Og det fikk de! Med et spisekjøkken på 40 kvadratmeter er det plass nok til sosialt samvær rundt grytene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sosialt på kjøkkenet

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette romslige kjøkkenet ligger i en villa fra 1925. Rommet er på 40 kvadratmeter og inneholder en arbeidsdel og en spiseavdeling. En stor peis markerer overgangen mellom delene. De nye eierne syntes planløsningen var funksjonell og grei, men de ønsket å integrere spiseavdeling mer med kjøkkenet.

Det gjorde de blant annet ved å fjerne gammel parkett og gamle fliser og legge ny eikeplank over hele gulvflaten. Veggene var kledd med fiskebensstrie fra 80-tallet, så den var også moden for utskifting. Strien ble dekket med 6 millimeter rehab-gips, og skjøtene ble jevnet med akryl. Eierne ønsket seg et tapet som sto i stil med husets arkitektur, og de fant et ornamentmønstret i hvitt og lys grått. Kjøkkeninnredningen måtte byttes ut, og eierne valgte å  fortsette med en i hvitt, men med strammere fronter. Den nye avtrekksviften i stål og glass og nye benketopper i sort granitt ga arbeidsdelen på kjøkkenet et eksklusivt uttrykk.

- For oss er kjøkkenet det viktigste rommet i hjemmet, så vi ønsket en løsning der vi ikke måtte stå med ryggen til gjestene når vi lager mat. Det skal være sosialt å kokkelere, og vi har allerede erfart at gjestene våre trives godt med å slå seg ned på barkrakkene ved kjøkkenbenken mens vi gjør ferdig middagen. Der kan de sitte med et glass vin, småprate og prøvesmake. Det er en god start på en hyggelig kveld, synes vertskapet.

Et vakkert, gammelt framskap er plassert i overgangen mellom kjøkkenets arbeidsdel og spiseavdeling. Langbordet har verten tegnet selv, og stolene i mokkafarget skinn har komfort som tåler en laaaang middag.

Dette ble brukt:

Tak og taklister- grunning: Palett Heftgrunn V- farge 0502-Y -STEEN-HANSENMALING

Tak og taklister- toppstrøk: Palett Panel og Tre V 40- halvblank farge 0502-Y -STEEN-HANSEN MALING

Tapet: Ornament B 8575 -BORGE

Kjøkkeninnredning: IKEA

Benkeplate: GUDBRANDSDALSTEININDUSTRI

Vask: IKEA

Armatur: MEGAFLIS

Liftgardin- tekstil: GREENAPPLE

Liftgardin- oppheng: TOSO

Gardintekstil: GREEN APPLE

Gardinoppheng: TOSO

Gulv: Eik Plank- heltre -TARKETT

Avtrekksvifte: SIEMENS

Barstol: SMART CLUB

Møbler og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]