Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Sosialt på kjøkkenet

Eierne ønsket seg et kjøkken der de slipper å stå med ryggen mot gjestene når de lager mat. Og det fikk de! Med et spisekjøkken på 40 kvadratmeter er det plass nok til sosialt samvær rundt grytene.

cloud_download
fullscreen
 • De nye eierne ønsket å integrere spisestuen mer med kjøkkenet og fjernet fliser og parkett på gulv og la eikeplank over hele gulvflaten.

  Foto:

 • Den nye kjøkkeninnredningen er også hvit, men med strammere fronter. Sort granitt på benketoppene er elegant, i likhet med den prisbelønte avtrekksviften i stål og glass. Liftgardinene er i brunstripet silke. Den gamle eikebuffeten under vinduet er malt lysgrå, pusset matt og til slutt oljet.

  Foto:

 • Det flotte framskapet er 200 år gammelt og arvegods.

  Foto:

 • Spisebordet har eieren tegnet selv, og materialene er vindfall fra farsgården. Sittebenken er arvet etter oldefar. Spisestolene i mørkbrunt skinn er valgt for å gi sittekomfort i mange timer.

  Foto:

 • For å få et jevnt resultat på det nye gulvet brukte man avrettingsmasse før eikeplanken ble lagt og lakkert. Fra spiseplassen er det dør ut til terrassen. Peisen kan nytes såvel fra kjøkkendelen som spiseplassen.

  Foto:

 • Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Dette romslige kjøkkenet ligger i en villa fra 1925. Rommet er på 40 kvadratmeter og inneholder en arbeidsdel og en spiseavdeling. En stor peis markerer overgangen mellom delene. De nye eierne syntes planløsningen var funksjonell og grei, men de ønsket å integrere spiseavdeling mer med kjøkkenet.

Det gjorde de blant annet ved å fjerne gammel parkett og gamle fliser og legge ny eikeplank over hele gulvflaten. Veggene var kledd med fiskebensstrie fra 80-tallet, så den var også moden for utskifting. Strien ble dekket med 6 millimeter rehab-gips, og skjøtene ble jevnet med akryl. Eierne ønsket seg et tapet som sto i stil med husets arkitektur, og de fant et ornamentmønstret i hvitt og lys grått. Kjøkkeninnredningen måtte byttes ut, og eierne valgte å  fortsette med en i hvitt, men med strammere fronter. Den nye avtrekksviften i stål og glass og nye benketopper i sort granitt ga arbeidsdelen på kjøkkenet et eksklusivt uttrykk.

- For oss er kjøkkenet det viktigste rommet i hjemmet, så vi ønsket en løsning der vi ikke måtte stå med ryggen til gjestene når vi lager mat. Det skal være sosialt å kokkelere, og vi har allerede erfart at gjestene våre trives godt med å slå seg ned på barkrakkene ved kjøkkenbenken mens vi gjør ferdig middagen. Der kan de sitte med et glass vin, småprate og prøvesmake. Det er en god start på en hyggelig kveld, synes vertskapet.

Et vakkert, gammelt framskap er plassert i overgangen mellom kjøkkenets arbeidsdel og spiseavdeling. Langbordet har verten tegnet selv, og stolene i mokkafarget skinn har komfort som tåler en laaaang middag.

Oppdatert: 22.01.2013  

Dette ble brukt:

Tak og taklister- grunning: Palett Heftgrunn V- farge 0502-Y -STEEN-HANSENMALING

remove_circle_outline

Tak og taklister- toppstrøk: Palett Panel og Tre V 40- halvblank farge 0502-Y -STEEN-HANSEN MALING

remove_circle_outline

Tapet: Ornament B 8575 -BORGE

remove_circle_outline

Kjøkkeninnredning: IKEA

remove_circle_outline

Benkeplate: GUDBRANDSDALSTEININDUSTRI

remove_circle_outline

Vask: IKEA

remove_circle_outline

Armatur: MEGAFLIS

remove_circle_outline

Liftgardin- tekstil: GREENAPPLE

remove_circle_outline

Liftgardin- oppheng: TOSO

remove_circle_outline

Gardintekstil: GREEN APPLE

remove_circle_outline

Gardinoppheng: TOSO

remove_circle_outline

Gulv: Eik Plank- heltre -TARKETT

remove_circle_outline

Avtrekksvifte: SIEMENS

remove_circle_outline

Barstol: SMART CLUB

remove_circle_outline
Møbler og annet løsøre: PRIVAT
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]