IFI logo
Se flere bilder
Sprek eleganse

Foto: Frode Larsen og Kristian Owren(før-foto)/ifi.no

Sprek eleganse

Det lille rommet tar nesten luven av hele det nyoppussede huset. Visst er det fint i alle rom, men det er når gjestene må et nødvendig ærend, at de store wow! -utropene kommer.

Eva Alnes Holte

Eva Alnes Holte
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien i Oslo-området trengte mer plass og falt for et stort, gammelt hus i nærområdet. Der ville de bo koste hva det koste ville av svette og arbeid. For en grundig oppussing var tvingende nødvendig. Sakte, men sikkert tok rom etter rom form.

Eierne tenkte fornuftig og var ganske forsiktige hele veien i farge- og materialvalg. Men til alt hell hadde husets mamma en forestilling om at hun bare måtte ha mosaikk på kjøkkenet. Mannen ønsket seg noe helt annet, så hva gjør en klok kvinne når hun er fast bestemt på at hun vet best i en diskusjon? Hun allierer seg selvfølgelig med en tredjeperson, denne gang IFIs utskremte interiørkonsulent som klarte å overbevise ektemannen om at visst måtte de ha mosaikk. Imidlertid hadde konsulenten også en agenda: Som betingelse for at fruen skulle få i havn kjøkkenmosaikken, insisterte han på at de skulle la han bestemme tapetet på do.

Et beskjedent krav, syntes damen, og godtok avtalen. Det angrer hun ikke på i dag, selv om hun innrømmer at hun aldri hadde valgt et slikt tapetmønster selv: - Jeg er veldig fornøyd. Vi er stolte av doen vår. Alle som kommer på besøk, uansett alder og kjønn, synes det lille rommet er kjempesprekt. Jeg tror kanskje tapetet hadde blitt for voldsom i en stue eller i et annet rom man skal oppholde seg i lenge om gangen, men på do er det perfekt.

Renhold av tapet

Toalettet regnes ikke som våtrom og du kan derfor bruke de samme tapetkvaliteter der som ellers i huset.  De fleste av dagens tapeter er vaskbare, men fett og smuss fester seg lettest til tekstiltapeter.   Du kan bruke vanlige rengjøringsmidler når du vasker tapetveggene.  Ønsker du å gi dem en real omgang med skrubben, tåles dette best av vinyltapetet som har et plastikkbelegg utenpå.  Her blir ikke tapeten mattere uansett hvor mye du gnir og gnukker.

Dette ble brukt
 • Tapet: Vintage 42076 -BORGE
 • Gulv: Squash 0107 - TEPPEABO

Vegghengt toalett, toalettsete og vask: PRIVAT:

  Annen løsøre: PRIVAT:


   :

    Alternative tapetforslag::

    • Nr.1 Bamboo DAIDBA 105 - INTERIØRAGENTURER
    • Nr. 2 Cadence 91121-STOREYS
    • Nr. 3 Borås B11232 -BORGE
    Huskelisten din
    Finn din nærmeste
    Mest lest
    Annonse
    Nyhetsbrev
    Motta tips og ideer!

    Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.