IFI logo
Se flere bilder
Rent og delikat

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Rent og delikat

Doen var OK, men litt for steril og upersonlig, syntes samboerparet. Det skulle ikke mer enn et tapet til for å få bort "institusjonspreget".

Eva Alnes Holte

Eva Alnes Holte
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toalettet var hvitt og delikat som resten av den to år gamle leiligheten. Men mens de andre værelsene hadde møbler og tekstiler som fargeklatter, var doen bare hvit. Rett og slett litt kjedelig. At rommet også var langt og smalt, bidro ikke til at man fikk lyst til å sitte der lenger enn høyst nødvendig. Noe måtte gjøres, men paret var ikke interessert i å koste på seg en dyr og tidkrevende oppussing i en så ny leilighet. Løsningen viste seg heldigvis å være uhyre enkel:

- Alt vi behøvde å gjøre var å sette opp et nytt tapet, sier Gro Eva fornøyd. - Nå virker rommet bredere og varmere samtidig som det fortsatt er like lettstelt og ser like rent ut. Forskjellen er at det er mye hyggeligere! Blir vi lei det smårutete grå tapetet, er det enkelt å bytte det ut med et annet som også passer til de svakt grå veggene.

Nytt tapet?  Slik går du fram:

1. Fjern gamle spor

Før du begynner må du sørge for at underlaget er jevnt tørt og rent. Som regel må alt det gamle fjernes, men ikke bestandig.

2. Få jevnt underlag

Sluttresultatet blir aldri bedre enn forarbeidet. Grunn underlaget med en heftgrunn eller fortynnet lim til grunning. Har du valgt et tapet med sterk bunnfarge, bør du grunne veggen i samme farge.  Husk at sparklede flater også må grunnes og at blanke, malte flater må vaskes med sterkt såpevann og skylles godt. Helst bør de mattes ned med sandpapir.

3. Lim veggen

Følg tapetleverandørens fremgangsmåte. Limemetoden varierer med tapettypen. Husk å la forlimte tapeter trekke til seg fuktighet lenge nok for å unngå at det danner seg pølser når veggen er ferdigtapetsert. Der du påfører lim rett på veggen, skal du starte nedenfra, fordi det er varmest nærmest taket og limet tørker først der.

For en mer utførlig beskrivelse se: Tapetsering.

Lykke til

Dette ble brukt
 • Endevegg: Eco Fond 055924  - BORGE
 • Sidevegger:Soft & Shimmer B8777  - BORGE
 • Sort håndkle:Turiform  - NORDISK FJER
 • Toalettruller: BO BEDREDESIGN

Annet løsøre: PRIVAT:

  :

   Tapetforslag:

   • 1. Rolleri 4 4818-4 - TAPETHUSET
   • 2. Woodstock 535 - STOREYS
   • 3. Eco Design 5703  -BORGE
   Huskelisten din
   Finn din nærmeste
   Mest lest
   Annonse
   Nyhetsbrev
   Motta tips og ideer!

   Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.