Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Slik fjerner du bobler under tapetet

Så utrolig irriterende, men heldigvis ikke en stor sak å fikse. Her er to gode fremgangsmåter for å fjerne luftbobler under tapet.

cloud_download
fullscreen
  • Metode 1: Med sprøyte

    Foto:

  • Metode 2: Med tapetkniv

    Foto:

  • Metode 2: Med tapetkniv

    Foto:

Annonse
Annonse

Grunnen til at det oppstår luftbobler bak tapetet er mest sannsynlig at det er for lite lim på veggen. Løsningen ligger derfor i å lure tapetlim inn i boblen. Dette kan gjøres på to måter:

 

Metode 1: Med sprøyte

En injeksjonssprøyte fra apoteket fungerer fint til denne jobben. Stikk et lite hull i blæren, og bruk sprøyten til å sprøyte lim inn på veggen bak tapetet. Stryk deretter tapetet på plass.

Husk å være nøye med å tørke bort limrester som tyter ut av hullet med en fuktig klut eller svamp. Limrester blir mer synlige når de har tørket. 

Metode 2: Med tapetkniv

Snitt et kryss

Snitt et kryss

Denne metoden består i å lage et snitt i tapetet over boblen. Bruk en skarp tapetkniv, og skjær forsiktig et kryss. Nå kan du trekke flikene til side, påføre lim bak tapetet med en liten pensel, og deretter stryke tapetet på plass igjen.

Også med denne fremgangsmåten er det viktig at alle limrester tørkes bort med en fuktig klut eller svamp før det tørker.

Påfør lim med liten pensel

Påfør lim med liten pensel

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]