IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Slik finner du ditt nye utegulv

Foto: IBG

Slik finner du ditt nye utegulv

Det finnes gulv som ikke trenger tak. Her er gulvene du bør velge til utekosen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det holder ikke bare med planter, puter og pynt. Gulvet må også være på plass. Det skal være praktisk, pent og lettstelt, og det må tåle vær og vind. I tillegg bør det være behagelig å gå på med bare føtter.

Smarte, enkle gulvfliser

Plastfliser er et smart valg til terrassen eller andre uterom, og de er laget i gjenvinnbare materialer.

– Plastfliser er drenerende og fuktavvisende. I tillegg er de svært slitesterke og tåler de fleste bruksområder i årevis. De er like gode inne som ute, sier Emil Lindèn fra Bergo Flooring.

Med et slikt gulvplatesystem kan du ha nytt utegulv på svært kort tid.

– Ved montering trenger du normalt ikke noe verktøy. Du bare trykker enkelt sammen platene for hånd. Det kan også enkelt enkelt byttes og tilpasses nye områder. I tillegg krever det minimalt med vedlikehold, forteller Øyvind Lunde hos IBG.

Se flere bilder
Lounge gulvplatesystem til uteplassen

Foto: IBG

PRAKTISK: Gulvplatesystem er enkelt å montere og krever minimalt med vedlikehold. Her er Lounge gulvplatesystem fra IBG.

Se flere bilder
Plastfliser utendørs

Foto: Bergo Flooring

SMART PLAST: Plastfliser er svært slitesterke og tåler de fleste bruksområder.

Levende tregulv

Trykkimpregnert tre på terrassen er kanskje det vanligste utenfor norske hjem. Behandlet tre tåler mer fukt enn ubehandlet tre. For å få tregulv til å vare lenge, trengs årlig rengjøring og jevnlig behandling med olje eller terrassebeis.

– Det er fordi treverk er et levende materiale som vil bli flisete eller sprekke opp hvis du ikke behandler det riktig. Steller du pent med tregulvet, får du en nydelig terrasse i mange år. Tre er kos, sier Anders Døvre fra Osmo.

Se flere bilder
Tregulv ute

Foto: Robert Walmann/ifi.no

EN-TO-TRE: – Olje, beis og god rengjøring gjør at tregulvet varer lenge, sier Anders Døvre fra Osmo.

Flotte fliser

Helge Aasen hos Norfloor er ekspert på «Porcellanato»-fliser. Dette er fliser som er laget av oppmalt stein og presset under stort trykk og brent på høy varme slik at råvarene smelter tilbake til stein. Han mener slike fliser er perfekt for deg som vil ha et vedlikeholdsfritt gulv utendørs.

– Disse flisene tåler alt hva norsk natur har å by på. Når du har lagt slike fliser, trenger du ikke tenke på annet enn å rengjøre ved behov. De blir heller ikke falmet av UV-stråling. Slike fliser kan legges der underlaget er avrettet og stabilt, sier han.

Se flere bilder
Fliser utendørs

Foto: Norfloor

FLIS: Legger du «Porcellanato»-fliser ute, har du et gulv som tåler alt hva norsk vær kan by på.

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.