IFI logo
Se flere bilder
Silikon er elastisk tettemasse

Foto:

Silikon er elastisk tettemasse

De fleste bygg beveger seg og trenger elastiske fyllmasser for å hindre at overflaten sprekker opp. Silikon er mest brukt når fliser legges, og den brukes både som elastisk masse og som en slags fugemasse.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alle hjørner, innvendige, utvendige, horisontale og vertikale, skal det benyttes elastisk fugemasse. Det mest brukte er silikonmasse som sprøytes på med en fugepistol. Pass på at disse områdene er fri for sementbasert fugemasse. Silikonmassen som brukes bør har samme farge som fugemassen. Velg derfor produkter fra samme leverandør. Bruk våtromssilikon med sopp- og algedrepemiddel i våtrom og der våt rengjøring forekommer. På større arealer og på steder med ustabile underlag kan det være nødvendig å montere inn elastiske fuger.

Penest silikonfylt fuge oppnås ved å sprøyte silikon i hjørnet, dusje silikonen med grønnsåpevann (bruk mye såpe og lite vann!) og glatte ut med fingeren. Det finnes gumminaler til bruk for hjørnene som forenkler jobben. Det er spesialverktøy, så spør forhandlere du kjøpte flisene hos eller en rørlegger om de kan skaffe det.  

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.