Kategorier

Meny

Konto

Silikon er elastisk tettemasse

De fleste bygg beveger seg og trenger elastiske fyllmasser for å hindre at overflaten sprekker opp. Silikon er mest brukt når fliser legges, og den brukes både som elastisk masse og som en slags fugemasse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Silikon er elastisk tettemasse

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alle hjørner, innvendige, utvendige, horisontale og vertikale, skal det benyttes elastisk fugemasse. Det mest brukte er silikonmasse som sprøytes på med en fugepistol. Pass på at disse områdene er fri for sementbasert fugemasse. Silikonmassen som brukes bør har samme farge som fugemassen. Velg derfor produkter fra samme leverandør. Bruk våtromssilikon med sopp- og algedrepemiddel i våtrom og der våt rengjøring forekommer. På større arealer og på steder med ustabile underlag kan det være nødvendig å montere inn elastiske fuger.

Penest silikonfylt fuge oppnås ved å sprøyte silikon i hjørnet, dusje silikonen med grønnsåpevann (bruk mye såpe og lite vann!) og glatte ut med fingeren. Det finnes gumminaler til bruk for hjørnene som forenkler jobben. Det er spesialverktøy, så spør forhandlere du kjøpte flisene hos eller en rørlegger om de kan skaffe det.  

©ifi 2002

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]