Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Hull og utskjæringer i fliser

Det er ikke vanskelig å bore i fliser hvis du bruker egnet bor og sørger for at boret ikke sklir.

cloud_download
fullscreen
  • Til boring av hull i fliser brukes et flisbor. Fest litt maskeringstape der hullet skal bores, så unngår du at boret sklir.

    Foto:

  • Et trådsagblad festes til en baufil. Bor først hull i flisen slik at sagbladet kan tres gjennom. Skjær ut hullet. Dette kan også gjøres av flisforhandleren.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Flisforhandleren eller jernvarehandleren vet hva slags bor som skal brukes på fliser. Unngå å bore hull for nære fugene og forbered flisene på boringen ved å feste maskeringstape på flisen og lage et lite hull med en spiss gjenstand, gjerne en dor (bank forsiktig). Da unngår du at boret sklir. Hvis det bores i våtrom skal det sprøytes inn våtromssilikon i hullene, slik at vann/fukt ikke trenger inn.

Større hull kan lages ved hjelp av et trådsagblad som spennes fast i en baufil. Bor først hull i flisen med glassboret, tre sagbladet gjennom hullet og fest sagbladet til baufilen. Skjær så ut sirkelen. Flisforhandlere kan også utføre slik skjæring av fliser. Tykke og spesielt harde fliser bør skjæres til med spesialsag.  

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]