Kategorier

Meny

Konto

Sesongens hotteste fargesetting ute

Hvitt er kanskje en bestselger, men ønsker du å skille deg litt ut i nabolaget, må det mer dramatiske virkemidler til. – Ta flere farger i bruk, er ekspertens råd.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sesongens hotteste fargesetting ute

Foto: Nordsjö

Utendørs finnes det aldri trendfarger på samme måte som vi kan se i interiøret, der eksempelvis oransje er utpekt som årets farge. I utgangspunktet skal man ikke tenke på trender i det hele tatt utendørs, fordi det er andre faktorer som bør være langt mer tellende når et hus skal få ny farge. Men når det er sagt; det er fortsatt rom for å tenke litt utenfor boksen når man skal male huset. Og det finnes grep som moderniserer fargesettingen uten at det behøver å gå på bekostning av harmonien i nærmiljøet.

Ifølge Per Nimér, skandinavisk designsjef hos Nordsjö, er det ikke vanskelig å finne farger og andre grep som er ekstra aktuelle om dagen.

- Det er mange kulører som kjennes moderne og interessante for denne sesongen. Svart, altså helsvart, er fortsatt med i tiden, sier han.

Dele på Pinterest Som en motvekt til alt det lyse og hvite, velger mange en helt mørk husfarge for å stikke seg mer frem.

Som en motvekt til alt det lyse og hvite, velger mange en helt mørk husfarge for å stikke seg mer frem.

Ta flere farger i bruk

I interiøret er oppdelinger av veggene, med todelinger eller graderinger en stor trend. Å bruke samme teknikker utendørs blir kanskje å dra den litt langt, men å hente inspirasjon fra de flerfargede veggene kan likevel være en god idé. Nimér foreslår en oppdeling av huset i flere farger som et spennende grep.

- Dersom det fungerer arkitektonisk, kan en oppdeling av huset i svart og hvitt være effektfullt, altså at man har én svart og én hvit del. Eller at man deler opp huset i én kulørt del og én grå del, tipser han.

Utendørs har man naturligvis nærmiljø, natur og naboer å ta hensyn til, men så lenge man er bevisst på nyansebruken, er det ingenting i veien for å være litt mer leken enn man tradisjonelt sett har vært – spesielt på moderne hus kan en mer variert fargebruk fungere fint.

- Grått er også alltid in, men ved å bruke 2-3 grå nyanser som spiller mot hverandre får man med en gang et mer moderne og interessant uttrykk, tipser eksperten. 

Bruk av flere farger er enklest på hus med mur og treverk kombinert, men kan like gjerne benyttes på hus med fasader av kun mur eller kun treverk.

Dele på Pinterest Her er en del hvit og en del blågrå. For en enda mer dramatisk effekt, kunne man ha valgt en helt mørk farge mot den hvite.

Her er en del hvit og en del blågrå. For en enda mer dramatisk effekt, kunne man ha valgt en helt mørk farge mot den hvite.

Mer informasjon

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]