IFI logo

Så enkelt er det å vaske huset

Det skal liten innsats til før du ser store resultater. Å vaske fasaden på huset er både gøy og nyttig. − Det så rent ut da vi kom, men når vi begynte å vaske, rant smusset av i strie strømmer, forteller Lars Petter Rustan etter husvasken på Lillestrøm.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Lars Petter Rustan og Åsa Schaanning fra Jordan tok turen til Lillestrøm for å vaske en enebolig. Ifi.no filmet selvsagt oppdraget, og klikker du på filmen får du se hvordan det gikk.

Usynlig smuss

− Vi ble litt overrasket, for huset så rent og pent ut. Men da vi begynte å skrubbe kom det frem mye smuss og skitt. Det så rett og slett nymalt ut etterpå, sier Lars Petter Rustan.

Se flere bilder
Enebolig

Foto: Robert Walmann/ifi.no

RENT OG PENT: Huset i Lillestrøm ble vasket med vann, såpe og kost på forlengersaft. Se filmen og lær triksene fra vaske-ekspertene Lars Petter Rustan og Åsa Schaanning fra Jordan.

Rydd og dekk til

Før du begynner er det alltid smart å rydde bort ting som blomster, potter og pynt. − Dekk også til det du er redd for, eksempelvis kodelåsen på døren, råder Rustan.

Spyl bakken!

Han mener det også er smart å fukte gårdsplassen før vask for å unngå såperester og skjolder på bakken. Men høytrykkspyler er ikke nødvendig.
− Hageslangen er mer enn godt nok til hele denne vaskejobben, sier han.

Se flere bilder
Spyler med hageslange

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HAGESLANGEN DUGER: Det gjelder å påføre såpemidler, skrubbe og skylle godt av. – Du trenger bare en hageslange. Bruk tid å skyll godt av, sier Lars Petter Rustan.

Lavtrykk og forlenger

Rustan påfører såpemidler med en lavtrykksprøyte og bruker en skrubb med forlengerskaft for å vaske rent.
− Etterpå skyller du godt av slik at såpemidlene renner av. Og til deg som tror mye såpe er best, vil jeg si: Bruk kun doseringen på pakken Det har ingenting for seg å bruke mer såpe enn det som er beskrevet.

Se flere bilder
Vaskekost

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SKRUBB OG SKRUBB: En vaskekost på forlengerskaft, vann og såpe er alt du trenger for å gjøre huset rent for sommeren. – Det er faktisk litt gøy å se at smusset renner bort, sier Lars Petter Rustan fra Jordan.

Male eller vaske

Det er ikke sikkert du trenger å male fasaden. Start med en grundig vask, så ser du hvordan overflatene egentlig ser ut.
− Det er mange som opptager at huset ikke trenger et nytt malingsstrøk. Det var bare en vask som skulle til, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

Se flere bilder
Fasade

Foto: Robert Walmann/ifi.no

VASKE ELLER MALE: Start alltid med en vask så vil du se om fasaden faktisk trenger et nytt strøk maling. – Det er bare rene vegger som forteller sannheten, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.