Kategorier

Meny

Konto

Romerske bad

Under mottoet "Sanus per Aquam" - sunnhet gjennom vann - skapte de gamle romere en badekultur.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Romerske bad

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romersk badekultur har gjennom årtusener vært en inspirasjonskilde til mange luksuriøse baderom, og mye tyder på at de gamle romernes følelse for vannet og de flotte omgivelsenes betydning for velværet, fortsatt påvirker innredning av moderne baderom.

Höganäs lanserer nå to flisserier, inspirert av den aktuelle spa-trend, som romerne fant opp og som de store internasjonale luksushotell og kurbad gjennom mange år har lokket gjestene med.  

Den første flisserien heter Caracalla etter det store romerske badeanlegg, som keiser Caracalla begynte byggingen av i år 212.   Bak det keiserlige navnet gjemmer seg en rekke stilfulle keramiske fliser med et antiktk look av granitt og marmor i flotte avstemte nyanser som matt hvit, lys grå, rosa og antrasitt.

Flisene suppleres av et utvalg av mønstrede eller enfargede border av varierende lengde, bredde og tykkelse. Her kan man også velge mellom enkle grafiske mønstre og mer ornamenterte dekorasjoner. Stukklignende lister som meget originalt kan anvendes til innramming av speil, eller fungere som en elegant avslutting på flisveggen, fullfører illusjonene om et ekte romersk bad.

Det antikke look preger også veggflisen Venere, som er det italienske navn på fruktbarhetsgudinnen Venus. Flisen har farge og overflate som solgylden sandstein og fås både med og uten struktur.  

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]