IFI logo
Se flere bilder
Vakkert og naturlig for sommeren

Foto: Øistein Lie/ifi.no

Vakkert og naturlig for sommeren

Romantikk, afrikansk kultur, fargeglad retro-moro og stram design er stikkord for vårens og sommerens interiør og tilbehør.

Øyunn Syrstad Høydal

Øyunn Syrstad Høydal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Dersom jeg skal sammenfatte det kommende trendbildet, så er det interessen for det naturlige og det vakre som preger de ulike stilretningene. Det naturlige gjenspeiles i bruken av tre, både i møbler og annet tilbehør, men også i materialer som lin og sisal. Interessen for det vakre, for design og stil, har økt jevnt de siste årene, og er tydelig tilstede denne sesongen, sier trendinformatør Lisbeth Larsen.

Sval romantikk

Hun mener sommerens interiør er preget av fire hovedtrender. En av de sterkeste er den romantiske trenden, som allerede har rukket å bli svært populær.

- Denne retningen er blant annet kjennetegnet av en sval fargeskala. Lyse varianter av turkis, rosa, beige og blått går igjen, men fargene skal ikke være for søte - snarere litt utvannede, sier Larsen.

Stilen er nærmest en mimring over gamle dagers enkelhet. En minnebok-trend for store piker. Møbler og tilbehør skal se velbrukte ut, men slitasjen skal være av rette sort. Pinnestolen må gjerne se ut som den trenger et strøk med maling, men sengeteppet skal være plettfritt og nystrøket.

- Den romantiske trenden er trygg og god. Den er helt klart en variant av den økende interessen for det naturlige, men samtidig er den en slags videreføring av minimalismen. Interiøret er enkelt og rommene skal fortsatt være lyse og åpne, men fargepaletten og tilbehøret skaper en hyggeligere ramme enn tidligere, sier Larsen.

Dyre minner

Afrikansk kultur danner bakteppet for den andre av sommerens naturnære trender.

- Dette er en rustikk retning særpreget av grove materialer. Mørkt tre, sisal og tilbehør som afrikanske skulpturer, lin, og flettet treverk er elementer som går igjen. Du viser omverdenen at du har reist langt og mye, og at du har penger. Dette er nemlig en langt mer eksklusiv trend enn den romantiske. Møblene og gjenstandene er solide, store og dyre. Dette er en trend med større appell til menn, men den vil neppe bli populær blant de største gruppene, sier Larsen.

Urban retro-moro

Og så kommer fargene. Med varme kvelder kommer de store vennefestene, der hagebordet er dekket med en sjenerøs duk med fargeglade østeuropeiske broderier. Fra trærne henger kinesiske lykter og bordet er dekket med upretensiøst dingeldangel fra bestemors kjeller og gatemarkeder i Østen.

- Dette er den mest humørfylte retningen innenfor det kommende trendbildet. En slags maksimalisme preget av lite forbruk, men lange reiser og mye kreativitet, sier Larsen.

Stram retro

Design preger den fjerde og siste hovedtrenden. Dette er en urban stil preget av retroelementer i kombinasjon med moderne design.

- Stilen er en stram blanding av japansk minimalisme, elementer fra 70-tallet og moderne designprodukter. Svart og hvitt er hovedfarger, men sterke farger dukker opp som en kontrast i interiøret. Vaser er en av de tydeligste elementene i trendbildet, og her ser jeg for meg sorte og hvite vaser satt sammen som en dekorasjon - og gjerne uten blomster, sier Larsen.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.