IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Rom å vokse i

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Rom å vokse i

Å innrede barnerom er en morsom og inspirerende oppgave for de fleste foreldre. Når familiens yngste er stor nok til å sove alene, er det viktig at barneværelset blir et trivelig rom å være i og at det dekker ulike behov.

Sigrid Hohle Bjønness

Sigrid Hohle Bjønness
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her skal den lille både leke og sove og føle at rommet er sitt. Både møblering og fargevalg er med på å skape trivsel og harmoni. Puter på gulvet, myke tepper, fargeglade tekstiler og plass til å henge opp tegninger og fotografier er noen stikkord.

     

Fredriks blå lagune

- Rommet som skulle bli Fredriks barneværelse var mørkt og trist. Men jeg festet meg ved det fine vinduet med utsikt til en vaker eplehage. Jeg så potensialet ved dette rommet, men her måtte man hjelpe lyset ved å fornye gulvet og male veggene i en mye lettere nyanse, forteller Siv. Følgelig ble det lagt nytt furugulv, som så ble hvitkalket. Listverk, tak og vindusramme ble hvitmalt, og garderobeskapet ble malt lyseblått. Veggene fikk et originalt og spennende uttrykk. De ble malt med horisontale striper i forskjellige nyanser av aqua og blått, og stripene fikk ulik bredde. Siden veggene var av mur, var det vanskelig å henge opp bilder og tegninger. Dette løste interiørkonsulenten ved å montere langsgående lister midt på veggen, i to høyder med 30 centimeters mellomrom. Her kan Fredrik henge opp tegninger, klær og bilder, og når han blir større, kan han fjerne listen og murveggen er like hel.

Det flotte vinduet fikk en blårutete bomullsgardin som er sydd på en enkel, men genial måte. Gardinstoffet er sydd med de samme lengde- og breddemål som vinduet og deretter rullet opp på en rundstokk. Rullen er festet med knytebånd i hver ende, og gardinen er montert på vinduslisten med borrelås. Dette er en langt rimeligere løsning enn liftgardin. En lystett rullegardin sørger for nødvendig blending når lille mann skal sove.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.