Kategorier

Meny

Konto

Rom å vokse i

Å innrede barnerom er en morsom og inspirerende oppgave for de fleste foreldre. Når familiens yngste er stor nok til å sove alene, er det viktig at barneværelset blir et trivelig rom å være i og at det dekker ulike behov.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rom å vokse i

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her skal den lille både leke og sove og føle at rommet er sitt. Både møblering og fargevalg er med på å skape trivsel og harmoni. Puter på gulvet, myke tepper, fargeglade tekstiler og plass til å henge opp tegninger og fotografier er noen stikkord.

     

Fredriks blå lagune

- Rommet som skulle bli Fredriks barneværelse var mørkt og trist. Men jeg festet meg ved det fine vinduet med utsikt til en vaker eplehage. Jeg så potensialet ved dette rommet, men her måtte man hjelpe lyset ved å fornye gulvet og male veggene i en mye lettere nyanse, forteller Siv. Følgelig ble det lagt nytt furugulv, som så ble hvitkalket. Listverk, tak og vindusramme ble hvitmalt, og garderobeskapet ble malt lyseblått. Veggene fikk et originalt og spennende uttrykk. De ble malt med horisontale striper i forskjellige nyanser av aqua og blått, og stripene fikk ulik bredde. Siden veggene var av mur, var det vanskelig å henge opp bilder og tegninger. Dette løste interiørkonsulenten ved å montere langsgående lister midt på veggen, i to høyder med 30 centimeters mellomrom. Her kan Fredrik henge opp tegninger, klær og bilder, og når han blir større, kan han fjerne listen og murveggen er like hel.

Det flotte vinduet fikk en blårutete bomullsgardin som er sydd på en enkel, men genial måte. Gardinstoffet er sydd med de samme lengde- og breddemål som vinduet og deretter rullet opp på en rundstokk. Rullen er festet med knytebånd i hver ende, og gardinen er montert på vinduslisten med borrelås. Dette er en langt rimeligere løsning enn liftgardin. En lystett rullegardin sørger for nødvendig blending når lille mann skal sove.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]