Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Rom å vokse i

Å innrede barnerom er en morsom og inspirerende oppgave for de fleste foreldre. Når familiens yngste er stor nok til å sove alene, er det viktig at barneværelset blir et trivelig rom å være i og at det dekker ulike behov.

 • Murveggene ble malt med horisontale striper i nyanser av lyseblått og aqua. Stripene har ulike bredder. På den gamle, hvite stolen ligger et vattert sengeteppe i chenille fra Verket Interiør og en dongeripute fra Ikea.

  Foto:

 • Rommet som skulle bli barneværelse hadde mørke vegger og mørkt gulvbelegg. Her måtte man hjelpe lyset frem ved å velge langt lysere farger på paletten.

  Foto:

 • Det mørke, triste rommet ble totalforandret med nye farger. Både de blåstripete veggene og det nye, hvitkalkede furugulvet bidrar til dette.

  Foto:

 • To langsgående lister ble montert for oppheng av tegninger, klær, bilder med mer.

  Foto:

 • Det anonyme garderobeskapet fikk nytt liv i lyseblå drakt. Det rutete sengetøyet er sydd av samme stoff som gardinen. - Det er både rimelig og lett å sy barnesengetøy selv. Kjøp rikelig med stoff, vask det på 60 grader og kjør det i tørketrommelen så det blir ferdig krympet. Så er det bare å sy i vei, oppfordrer Siv.

  Foto:

 • Her ser vi hvor pent det er med gardin og sengetøy i samme tekstil. Å rulle gardinen opp på en rundstokk og feste med knytebånd er både billigere og enklere enn liftgardin. De åpne hyllene fra Ikea er malt i to blånyanser fra veggstripene.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Her skal den lille både leke og sove og føle at rommet er sitt. Både møblering og fargevalg er med på å skape trivsel og harmoni. Puter på gulvet, myke tepper, fargeglade tekstiler og plass til å henge opp tegninger og fotografier er noen stikkord.

     

Fredriks blå lagune

- Rommet som skulle bli Fredriks barneværelse var mørkt og trist. Men jeg festet meg ved det fine vinduet med utsikt til en vaker eplehage. Jeg så potensialet ved dette rommet, men her måtte man hjelpe lyset ved å fornye gulvet og male veggene i en mye lettere nyanse, forteller Siv. Følgelig ble det lagt nytt furugulv, som så ble hvitkalket. Listverk, tak og vindusramme ble hvitmalt, og garderobeskapet ble malt lyseblått. Veggene fikk et originalt og spennende uttrykk. De ble malt med horisontale striper i forskjellige nyanser av aqua og blått, og stripene fikk ulik bredde. Siden veggene var av mur, var det vanskelig å henge opp bilder og tegninger. Dette løste interiørkonsulenten ved å montere langsgående lister midt på veggen, i to høyder med 30 centimeters mellomrom. Her kan Fredrik henge opp tegninger, klær og bilder, og når han blir større, kan han fjerne listen og murveggen er like hel.

Det flotte vinduet fikk en blårutete bomullsgardin som er sydd på en enkel, men genial måte. Gardinstoffet er sydd med de samme lengde- og breddemål som vinduet og deretter rullet opp på en rundstokk. Rullen er festet med knytebånd i hver ende, og gardinen er montert på vinduslisten med borrelås. Dette er en langt rimeligere løsning enn liftgardin. En lystett rullegardin sørger for nødvendig blending når lille mann skal sove.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]