IFI logo
Se flere bilder
På tide å male utendørs?

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

På tide å male utendørs?

Det kan finnes mange grunner til å male huset. Kanskje var det lenge siden sist? Huset begynner å se litt slitt ut og treet behøver ny beskyttelse mot sol, regn og forurensning. Eller kanskje er du bare ute etter en forandring, en ny spennende farge som løfter husets utsende og karakter?

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ting er i alle fall sikkert, våte høster, strenge vintre og solfylte somre gjør det ikke lett å være hus på våre breddegrader. Og når man først har malt, vil man at malingen skal holde i mange år framover.

Derfor kan det lønne seg å velge en maling som beskytter treet mot vær i alle variasjoner og som beholder farge og glans lenge. Beckers ha nå lansert Perfekt Akrylatmaling holder i opptil 15 år dersom du følger produsentens malingsanbefalinger. Det betyr at du kommer til å rekke å bytte bil to-tre ganger eller se barna dine vokse opp før det er på tide å male igjen.

En maling som beholder farge og glans i opptil 15 år

Akrylatmaling har et nytt bindemiddel som gjør at malingen danner et sammenhengende sjikt som beskytter treet mot ulike påkjenninger. Malingssjiktet er ekstra motstandsdyktig mot solens UV-stråling. På denne måten blekes den ikke i samme grad som andre malinger. Malingssjiktet er også uvanlig vannbestandig, hvilket minsker risikoen for sprekker og fuktskader. Perfekt Akrylatmaling gir også en overflate som effektivt avviser smuss, og som gjør den motstandsdyktig mot luftforurensninger, pollen og soppangrep.

Lett å bruke og hurtigtørkende

Å male et helt hus er ikke gjort i en håndvending, men med akrylatmaling går det litt lettere. Dels fordi den er meget lett å stryke ut og er nesten helt dryppfri. Dels fordi den er hurtigtørkende og overmalbar etter 3-4 timer. Da malingen også er vannfortynnbar, minskes den skadelige innvirkningen på miljøet. For deg innebærer dette at du slipper sjenerende lukt, samt enkel vask av hender, pensler og annet utstyr.

System for et perfekt resultat

For at ditt hus skal få en ekstra motstadsdyktig beskyttelse og en farge som holder lenger, bør du følge produsentens malingssystem. Det består av Elit Grunnolje, Perfekt Tregrunn og Perfekt Akrylatmaling. Et miljøvennlig, vannfortynnbart system som gir en heldekkende beskyttelse i opptil 15 år på nye treoverflater.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.