IFI logo
Se flere bilder
Hyttevaner splitter folket

Foto:

Hyttevaner splitter folket

De unge og urbane vil ha høy komfort og bredbånd på hytta. Og det er først og fremst folk fra Oslo, Akershus og Vestlandet som stiller stadig større krav til hytteliv og fritidsbolig. I Midt- og Nord-Norge legges det minst vekt på standard og komfort på hytta.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette viser en undersøkelse Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) gjorde i fjor, og trenden bekreftes nå av møbelforhandlere i de populære ferieområdene.

- Vår erfaring er at nordmenn i stigende grad innreder sine fritidshjem med en standard som er lik eller over den de har hjemme. Kravene til komfort og funksjon skal tilfredsstilles. Det betyr i praksis at alt elektrisk og digitalt utstyr skal være på plass. Dette er viktig for å kunne ta med seg jobben hjem, og dermed benytte fritidshjemmet oftere og over lengre perioder, sier markedssjef Nina Hellstenius Hødnebø fra Hødnebø home i Risør.

Mer penger og mindre tid

- Jo høyere inntekt, desto viktigere blir hytta som et sted for avkobling og rekreasjon, forteller informasjonssjef Tor Dybdal-Holthe i NEF, som likevel gjerne vil være forsvarer av folkehytta. Han mener det er mange som ser verdien i å ha det beskjedent på hytta, og minner om at gjennomsnittshytta i Norge koster rundt fem hundre tusen kroner. - Det som er felles for alt hyttefolk, er ønsket om at hyttelivet skal gi mer tid til familien, sier han.

Sover og spiser godt

Tidligere var hytta ofte siste stoppested for gamle madrasser og møbler. Slik er det ikke lenger.

- Madrassene skal være minst like gode som hjemme. Kjøkken og bad prioriteres høyt, og det er viktig at spiseplassen gir mulighet for lange måltider.

Vår personlige stil blir ofte enda tydeligere fremhevet i fritidshjemmet enn hjemme. Tekstiler, lamper og detaljer brukes for å understreke stilen, sier Hellstenius Hødnebø.

Flotte feriemøbler

Fra Tønsberg meldes det om samme trend.

- Hyttemøbler fins ikke lenger. De gamle furumøblene mange hadde på hytta før, er blitt erstattet med overstoppede møbler og skreddersøm av interiør, sier butikksjef Tore Tønnesen i Møbelgalleriet Sanz i Tønsberg. Butikken leverer møbler til noen av de mest eksklusive hyttene i Norge. Både Tjøme og Nøtterøy ligger på norgestoppen hva gjelder pris og popularitet.  - Hittil i sommer er prisrekorden tjue millioner for en hytte i området, og vi har allerede levert mye møbler selv om ikke sesongen er i full gang ennå, sier Tønnesen.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.