IFI logo
Se flere bilder
Overlapp eller kant-i-kant?

Foto:

Overlapp eller kant-i-kant?

Det er mange metoder å skjøte tapetbanene på. Det er tapettypen som avgjør hvilken metode som egner seg best. Uansett finnes det ikke fasitsvar, fordi metoden kan variere fra en tapetleverandør til den neste. Har du fremgangsmetoden på rullen, følger du denne. Her er gode tips.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Papirtapet

Det er som regel tynt og kan krype på underlaget. Ved å overlappe skjøtene forsikrer man seg om at det ikke blir glipper. Ta hensyn til hvordan lyset faller inn i rommet. Tenk deg at skjøtene ikke skal lage skygger når du ser på veggene fra inngangen i rommet. La overlappingen ligge samme vei som lyset faller inn.

Det er underlaget som avgjør om skjøtene blir pene, i tillegg til selve tapetseringen. Hvis underlaget er jevnt, suger jevnt og ikke avviker i farge i forhold til tapetet, er utsiktene gode for et pent tapetseringsresultat. Derfor: grunn veggen før tapetsering med matt maling i tilnærmet samme farge som tapetet. Sørg også for at du bruker riktig lim til tapetet.

Tykke tapeter som vinyltapet, glassfiberstrie, tykk papirtapet, fibertapet, tekstiltapet, våtromstapet og overmalbar strie/armeringsduk legges kant-i-kant hvis ikke annet er oppgitt på emballasjen. Det er ekstra viktig å grunne veggen i samme farge som tapetet når tapetbanene legges kant-i-kant.

Armeringsstrie er mye brukt av håndverkere for å gi slette og robuste vegger. Det kan være vanskelig å jobbe med for utrente, fordi det er tynt og fester seg fort i limet. Uansett: skjøtene legges i overlapp, men ved tilpasning skjæres det med tapetkniv gjennom begge tapetlag. Så fjernes strimlene og skjøten blir helt tett og jevn.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.