IFI logo
Se flere bilder
Oppussingen er

Foto: Deco Systems/NMC

Oppussingen er "nesten ferdig"!

Vi hører det stadig. Det er lagt ned ukevis med arbeid og titusener av kroner på å pusse opp rommet. Men kronen på verket gjenstår. Mange har vegring for å gå i gang med listverket.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilskjæring og eventuelt maling av trelister må gjøres nøyaktig for at resultatet skal bli pent. Velger du lister i kunststoff blir arbeidet vesentlig enklere og du kan være rimelig sikker på at resultatet blir tilfredsstillende.

Listverk i kunststoffmateriale blir nå stadig mer og mer populært i de norske hjem. Det er ennå mange som ikke har oppdaget fordelene med disse produktene.

Mange fordeler

Kunstlister produsert i polystyren eller polyuretan er lette å montere og frakte med seg fra butikken. De limes opp og skjøtes enklere enn trelister ettersom de er så fleksible at de tar opp ujevnheter i veggene. Listene leveres i faste lengder og skjøtene sparkles enkelt med en våtromssparkel slik at de ikke synes.

Du slipper

- problemene trelister representerer ved at de er et "levende" materiale, som varierer i kvalitet. Når du kjøper trelistene, inneholder de ofte relativt mye fukt og de bør akklimatiseres i romtemperatur før de monteres. Ved å benytte lister produsert i kunststoff vil du alltid kunne forholde deg til én kvalitet under hele prosjektet. Listene trenger altså ikke tilpasse seg inneklimaet og de trenger heller ikke å behandles med kvistlakk.

Enkel montering

Lister i polystyren eller polyuretan fra Deco monteres enkelt og effektivt med lim, i motsetning til trelister som normalt festes med spiker. Det innebærer at du også blir spart for arbeidet med å gå over spikerhull med sparkel i etterkant. Limet har en dobbelteffekt ved at det samtidig fuger overganger mellom list, og vegg og tak. Resultatet blir penere - uten sprekker langs kantene. Limet er akrylbasert og lett å fjerne dersom du søler.

Skal du liste et flislagt baderom, er det også fordelaktig med lister som limes, slik at du unngår boring i flisene og veggen og perforerer membranen.

Stort utvalg

Utvalget av lister i kunststoff er svært omfattende, slik at du kan skape ditt eget preg på interiøret og skape den atmosfære du ønsker - enten det dreier seg om den mest moderne design eller klassiske profiler, med eller uten stukkatur.

Fremstillingen av kunstlister er gjort med tanke på innemiljøet for å hindre utvikling av råte og sopp, som kan oppstå ved fuktighet. Listene er 100 prosent resirkulerbare og frie for giftige avgasser.

Mer informasjon

www.decosystems.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.