Kategorier

Meny

Konto

Nygammelt kjøkken i to farger

Rommet var som tradisjonelle hyttekjøkkener flest – gulnet panel rundt baut. En kosmetisk forandring senere er det ikke til å kjenne igjen!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nygammelt kjøkken i to farger

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjøkkenet i fjellhytta hadde treverk med mye kvist på alle flater, inkludert innredningen, og tak, vegger, gulv og skap gikk i ett. Et freshere, større kjøkken stod på familiens ønskeliste, ikke minst fordi de teller mange når alle er til stede. De tok litt plass fra et tilstøtende soverom, det delikate uttrykket skapte de selv – mest ved hjelp av maling

Dele på Pinterest Kjøkkenet før; alle overflater var gule og forholdsvis mørke, med mye kvist. Alt i alt ga det et urolig inntrykk.

Kjøkkenet før; alle overflater var gule og forholdsvis mørke, med mye kvist. Alt i alt ga det et urolig inntrykk.

Nytt og gammelt i skjønn forening

Stilmessig består innredningen av en kombinasjon av det opprinnelige furukjøkkenet i heltre, supplert med tilsvarende deler fra 80-tallet, kjøpt på nettet. Det er litt forskjell på profileringene på skapdørene, men når alt får samme farge, er dette ingenting man legger merke til. Maling og nye beslag gjorde susen, og kjøkkenet ser nå til alt overmål helt nytt ut. 

Dele på Pinterest Lekkert, «nytt» kjøkken med maling, nye håndtak på skuffer og skap og steinfliser, og endelig er det god plass til å lage mat.

Lekkert, «nytt» kjøkken med maling, nye håndtak på skuffer og skap og steinfliser, og endelig er det god plass til å lage mat.

Få farger

Taket er malt hvitt, mens gulvet er slipt og lakkert med en klarlakk og fremstår som lysere og mye mer innbydende enn før. Benkeplatene er påført en ufarget olje som er godkjent for kontakt med næringsmidler.

For øvrig er kjøkkenet holdt i tre nyanser av grått: en lys grå på overskapene, mens underskap og sokler har fått en mørke nyanse. Dette gir positive utslag på flere måter – ikke minst skapes det tyngde i bunnen, som trekker underskapene mot gulvet. I tillegg gir det liv til interiøret, men fordi det er snakk om kun nyanseforskjeller virker det på ingen måte «bråkete». Rustikke fliser tar opp de varme gråfargene. 

Dele på Pinterest Overskapene er malt i en lys gråfarge, mens underskap og sokler har fått en mørkere nyanse. Rustikke kjøkkenfliser med steinpreg understreker den røffe stilen på fjellhytta, og tar opp de varme gråfargene på vegger og innredning.

Overskapene er malt i en lys gråfarge, mens underskap og sokler har fått en mørkere nyanse. Rustikke kjøkkenfliser med steinpreg understreker den røffe stilen på fjellhytta, og tar opp de varme gråfargene på vegger og innredning.

Mer informasjon:

Flügger

Alanor

Dette ble brukt:

Tak og taklister: Interior High Finish 90, helblank, farge S 0500-N – FLÜGGER

Vegger: Interior High Finish 20, halvmatt, farge Wet Sand 4 – FLÜGGER

Overskap: Interiør High Finish 50, halvblank, farge Wet Sand 3 – FLÜGGER

Underskap: Interiør High Finish 50, halvblank, farge Wet Sand 1 – FLÜGGER

Vinduer og karmer: Interior High Finish 50, halvblank, farge S 0500-N – FLÜGGER

Gulv: Natural Wood Gulvlakk 50 – FLÜGGER

Olje til benkeplaten: Liberon – ALANOR

Fliser: utgått – se golvabia.no for alternativer

Gulvteppe: utgått, for alternativer til vevde ulltepper, se teppeabo.no

Gardiner og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]