Kategorier

Meny

Konto

Nye farger og hyggeligere måltider

Det mørke furutaket ga en fornemmelse av et kasselokk, som sammen med det gulnede gulvet nærmest klemte rommet sammen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nye farger og hyggeligere måltider

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Gule vegger er historie. Den nye, rolige, vårgrønne fargen er valgt med tanke på at alt av inventar skulle beholdes, så den måtte passe like godt til møbler som til veggteppe – kjære eiendeler står frem på nytt og hyggelig vis. Ikke minst får veggteppets varme rødfarger skinne i fred, nå som den gule konkurrenten som tidligere preget rommet er borte.  

Hvitt ga lys

Hvit, blank maling i taket reflekterer lyset vakkert, og gjør at takhøyden oppleves større og dermed øker også romfølelsen. Vindusomrammingene var like mørke som gulvet, og bremset det naturlige lyset kraftig. Nå flommer det inn!

 

Dele på Pinterest Det mørke furutaket og ditto gulv ga følelsen av å klemme rommet sammen.

Det mørke furutaket og ditto gulv ga følelsen av å klemme rommet sammen.

Tykt og tynt gjorde susen

Store vindusflater krever gjerne gardiner som har en funksjon i tillegg til det estetiske aspektet. Derfor henger det tynne fortrekksgardiner innerst mot vinduene, og disse demper sollyset ved behov. Sidegardinene er i et tettere tekstil, med bunnfarge i en mørkere nyanse enn veggene, og mønster som tar opp rødfarger fra kelimen. På denne måten overføres teppefargene elegant til vindusveggen. 

Dele på Pinterest Innerst mot vinduet henger det tynne fortrekksgardiner, som demper sollyset. Sidegardinene har bunnfarge i en mørkere nyanse enn veggene, og tar opp rødfarger fra kelimen. Gulvlisten er i veggfargen. Gulvet ble som nytt, slipt og oljet som det er.

Innerst mot vinduet henger det tynne fortrekksgardiner, som demper sollyset. Sidegardinene har bunnfarge i en mørkere nyanse enn veggene, og tar opp rødfarger fra kelimen. Gulvlisten er i veggfargen. Gulvet ble som nytt, slipt og oljet som det er.

«Nytt» gulv

Gulvet består av brede furubord, som for lengst hadde mistet sitt vakre, lyse utseende. Og mørkt og slitt som det var, stjal det mye av lyset i rommet. Etter en omgang med slipemaskin og gulvolje ispedd hvitt pigment, er det finere enn nytt, og tilfører rommet en viktig og riktig tyngde.  

Dele på Pinterest Det gamle interiøret oppleves helt annerledes og mye freshere, mot vårgrønne vegger, hvitmalt tak og lysnet gulv.

Det gamle interiøret oppleves helt annerledes og mye freshere, mot vårgrønne vegger, hvitmalt tak og lysnet gulv.

Mer informasjon

Nordsjö

TreStjerner

Green Apple

Dette ble brukt

Tak, taklister og vinduer: Original Blank maling, farge 0502-Y – NORDSJÖ

Vegger: Ambiance Silkematt, farge Grønnoset – NORDSJÖ

Gulv: TreStjerner Gulvolje, 50/50 Hvit og 2033 Lys Naturell – SCANOX

Gulvlister: Original Blank maling, farge Grønnoset – NORDSJÖ

Mønstrete gardiner: Crathorne col. olive – GREEN APPLE

Transparente gardiner: Calaf col. 14 – GREEN APPLE

Møbler, lamper, veggteppe og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]