Kategorier

Meny

Konto

Ny parkett oppå gammel

Jeg har 23 mm parkett fra 1971 som er spikret på golvbjelkene. Nå tenker jeg å legge ny parkett oppå den gamle. Går det an?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny parkett oppå gammel

Foto: Jan Larsen/ifi.no, Forbo og Tarkett

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ja, det er fullt mulig å legge ny parkett oppå gammel, men er du helt sikker på at du vil det? Det er mye man kan gjøre med gammel parkett, og siden den er såpass tykk bør det være helt uproblematisk å slipe den og lakkere, olje eller beise gulvet på nytt. Det at gulvet er spikret til gulvbjelkene forteller oss også at dette høyst sannsynlig ikke er en lamellparkett, og kan med fordel slipes ned.

Ønsker du allikevel å legge nytt gulv, er det viktig å undersøke om gulvet er stabilt, rett og godt forankret i underlaget.

- Høydeforskjellen bør ikke være større enn 3 mm per 2 løpemeter gulv, sier Tom Andreassen hos Tarkett.  

På tvers

En annen ting som er viktig når du skal legge én parkett oppå en annen, er at det nye gulvet legges på tvers av det gamle.

- Når man legger ny parkett skal man egentlig ta hensyn til at gulvet bør ligge med rommets lengderetning og mot lysretningen til vinduene. Men dette stemmer ikke alltid overens uansett, så det blir en smakssak. Det er ingen krise dersom gulvretningen blir "feil" om han legger det nye gulvet på tvers, sier Gunni Marie Blunch hos Forbo.

En ting som derimot er avgjørende, er at det legges en ullpapp eller en skumplastduk mellom den gamle og nye parketten for å unngå klikkelyd. Når mellomsjiktet er på plass kan du legge ny parkett som normalt.

Mer informasjon

www.forbo.no

www.tarkett.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]