Kategorier

Meny

Konto

Ny kjeller på 1-2-3

Er kjellerrommene slitne og lite koselige? Setter du av noen timer har du ny kjeller på 1-2-3.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny kjeller på 1-2-3

Foto: Heidi Wexels Riser/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malingen flasset av de gamle murveggene og kjellerrommene var langt fra koselige. Utstyrt med stålbørste begynte vi å børste veggene slik at all den løse malingen forsvant. Det er lurt å gå over veggene med en mykere kost eller støvsugeren etterpå, slik at alt løst forsvinner før en begynner å male.

Er det mange hull, sprekker eller ujevnheter i veggene kan disse sparkles med sparkel beregnet for murvegger eller rett og slett litt mørtel.

Maling som er spesielt for betongvegger er lett å jobbe med. Vi valgte å bruke en stor pensel for å komme godt inn i veggenes ujevnheter. Men man kan like gjerne male veggene med rulle. Om veggene trenger mer enn ett strøk med maling kommer an på hvor mye av betongen som er kommet til syne før en begynner å male, og ikke minst malingens dekkevne. Er mye av betongen kommet fram er det stor sannsynlighet for at du trenger mer enn ett strøk.

Før vi gikk løs på gulvet ble det støvsugd godt. Gulvet hadde aldri tidligere vært malt. Det første strøket ble derfor tynnet ut med 10 prosent vann for at malingen skulle trekke lettere ned i betongen. Vi valgte en vannbasert gulvmaling for betonggulv. Et godt råd er å lese nøye på malingsspannet før du begynner. Er du usikker hvordan du skal gjøre det er det lurt å forhøre seg der du kjøper malingen.

Vi valgte å bruke en liten pensel langs kanten av gulvet for å komme skikkelig til, spesielt i hjørnene. Resten av gulvet ble malt med rulle. En kan med fordel bruke en stor rulle på skaft.

Etter to strøk med maling på veggene og tre strøk med maling på gulvet stråler rommet mot oss som nytt. Igjen har kjelleren blitt et koselig lagringssted for sykler, ski, ved og hagemøbler.

Dette trenger du

Rulle

Forlengerskaft

Pensel

Maling for vegg

Maling for gulv

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]