Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Norske designere viser seg fram i London

Du tenker kanskje at furupanel, bonderomantikk og landlig stil er typisk norsk? Det er det sikkert i mange sammenhenger, men internasjonalt er bildet av hva som er norsk i ferd med å bli mer nyansert. Funksjonalitet, minimalisme og nyskaping har blitt norsk designs kjennemerke.

  • Norske designere viser seg fram i London

    Foto: Andy Dunn/Nyebilder.no

Annonse
Annonse

I disse dager er 33 norske designere på plass i London og viser seg fram for et internasjonalt publikum. Tiden da bildet av Norge skulle bygges av bunadskledde jenter, høye fjell og dype daler er forbi.

Anledningen er London Design Festival, en av verdens viktigste arenaer for interiør- og møbeldesign, som går av stabelen 24.-27. september. Norge deltar med utstillingen 100 % Norway og er med for 12. gang. Næringsminister Monica Mælan mener at norsk design er i ferd med å bidra til at Norge  får en ny profil ute. 

- Om du sa «Norge» til for eksempel en brite for noen år siden, ville personen mest sannsynlig tenkt på fjord og fiske, kanskje olje. I dag vil nok mange også legge til god design og møbelikoner, sier Mæland. 

Alt som vises i utstillingen 100 % norsk. Inspirert av Norge og designet og laget i Norge.

Alt som vises i utstillingen 100 % norsk. Inspirert av Norge og designet og laget i Norge.

100 prosent norsk

Nyutdannede Andreas Bergsaker viser BLOSSOM og fire andre prototyper i London

Nyutdannede Andreas Bergsaker viser BLOSSOM og fire andre prototyper i London

– Det nye i årets utstilling er at alt er 100 prosent norsk: Inspirert av Norge, designet i Norge og laget i Norge, forteller seniorkurator Benedicte Sunde fra Norsk design- og arkitektursenter i en pressemelding.

Hun har kuratert utstillingen sammen med Peppe Trulsen fra Norwegian Icons.

– Vi tar med oss er en blanding av unge, lovende designere med oppsiktsvekkende prototyper, samt en rekke etablerte, prisvinnende designere. Det samme gjelder produsentene som er invitert med. Spennvidden går fra helt nyetablerte selskaper til virksomheter som har vært en viktig del av norsk formgivning i mange tiår. En rød tråd er funksjonalismen og minimalismen som er blitt norsk designs varemerke, sier Sunde. 

Utstillingen arrangeres av Utenriksdepartementet, den norske ambassaden i London og Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). I år er Norwegian Icons hentet inn som samarbeidspartner. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]