Kategorier

Meny

Konto

Nordmenn elsker parkettgulv!

Syv av ti hus- og bostedseiere har parkettgulv i sine hjem.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nordmenn elsker parkettgulv!

Foto: Tarkett

En ny undersøkelse gjennomført av Tarkett viser at valget ofte faller på parkett når nordmenn skal velge gulv.

Utseendet er viktigst

Undersøkelsen viser også at utseendet er den viktigste årsaken til at vi velger parkettgulv fremfor andre gulvmaterialer.

- Parkettgulv har et naturlig, vakkert og ekte utseende, det er behagelig å gå på og kan slipes ved behov. Dagens parkettgulv er også enkle å legge, sier Kerstin Lagerlöf, kommunikasjonssjef i Tarkett Norden.

Spesifisert parkett

Ønsker du deg et parkettgulv med et spesifikt utseende og farge, kan du gjøre dette gjennom lasering, børsting og varmebehandling. Overflatebehandling i form av lakk eller olje gir også ulikt liv til parkettgulvet, samtidig som det beskytter overflaten.

 

Fortsatt trendy

Er du derimot usikker på hvilken parkett du skal velge, kan undersøkelsen til Tarkett fortelle at det er en tydelig trend i år at nordmenn velger et planke- eller 2-stavsgulv. Parkettgulv i ulike grå nyanser øker i popularitet, og den rustikke vintage-looken som kom for noen år siden er fortsatt trendy. Parallelt med disse trendene beholder den klassiske 3-stavsparketten i eik sin posisjon som det mest etterspurte parkettgulvet.

Dele på Pinterest Fortsatt trendy

Tilpasset klima

Parkettgulv er et levende materiale designet av naturen, og derfor er ingen gulv helt like. Det som er viktig å ta i betraktning når du kjøper et gulv, er at det er tilpasset klimaet.

- Det man skal tenke på når man kjøper et parkettgulv, er at gulvet må være tilpasset det nordiske klimaet med sine store forskjeller i luftfuktighet og temperatur, forteller Lagerlöf.

Mer informasjon

www.tarkett.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]