Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Maling og tapet uten sparkel

Tapet i flate pakker? Jo, det finnes! Den som ikke finner en malt panelplate i en farge som faller i smak, kan enten bestille spesialfarge, velge en ferdig tapetsert plate, eller en umalt eller grunnet plate som siden males i ønsket kulør. Sparkling og pussing er fortsatt ikke nødvendig!

  • Med Forestias Walls2Paint kan du male en ny vegg uten at det er behov for sparkling. Foto: Forestia

    Foto:

  • Fritt fargevalg med umalt mdf-panel i plateformat. Foto:Smartpanel

    Foto:

  • Tapet kan komme i flate pakker, og gi usynlige skjøter! Foto: Forestia

    Foto:

Annonse
Annonse
Tapet kan komme i flate pakker, og gi usynlige skjøter!

Tapet kan komme i flate pakker, og gi usynlige skjøter!

Kombinasjonen av en plate med ferdig overflate og tapetsert rom, kan høres ugjørlig ut. Men slett ikke! Produktet Walls4You, som har vært på markedet noen år, er høykvalitets sponplater for vegg, med ferdig pålagt fibertapet i topp kvalitet. Platene kommer i tre kolleksjoner: Trend, Classic og Basic, med mange ulike tapetdesign for både fondvegger, klassiske striper, ensfargede tapeter og diskré dekorer. Dekorene kan mikses og matches for å lage personlige interiører. I trendkolleksjonen finnes populære drivvedsmønstre, metalliske striper og den rustikke nyheten Wine-box, og et betonglignende tapet finnes i Classic-kolleksjonen.

Walls4You er 12 mm tykke og skjøtes i en låseprofil som gir usynlige skjøter. Platene monteres direkte på stenderverket, og festes i låseprofilen uten bruk av lim. Innfestningen i skjøten er ikke synlig etter montering, og overflaten ser ut som om den var tapetsert på vanlig måte, etter at underlaget ble sparklet og pusset. Innfesting i topp og bunn skjules av tak- og gulvlister.

Leveres ferdig for maling

Mal en ny vegg uten behov for sparkling.

Mal en ny vegg uten behov for sparkling.

En variant av dette er Walls2Paint, der platen leveres ferdig for maling – altså uten behov for sparkling og pussing. På fabrikken limes en grunnet underlagsduk over sponplaten. Den er utmerket for påføring av maling eller tapet i ønsket farge. Dette produktet er for deg som vil velge farge eller tapet fra et bredere utbud, men som ikke er glad i å pusse og slipe skjøter. Monteringen skjer på samme måte som de ferdigtapetserte platene, men med bruk av lim i skjøten i tillegg til spiker, skruer eller kramper.

Å bruke fototapet som blikkfang i et rom er også mulig for den som ikke vil sparkle, pusse og tapetsere veggen. Det finnes nemlig printede plater, med ulike motiver som kan brukes som fondvegg. Med god bildekvalitet og samme enkle montering som de øvrige platematerialene for ferdige vegger er dette et produkt for den om ønsker en vegg litt utenfor A4.

Umalt og profilert

Fritt fargevalg med umalt mdf-panel i plateformat.

Fritt fargevalg med umalt mdf-panel i plateformat.

Trass i det store utbudet av farger, også med tilskudd nåværende trendfarger, finnes det alltid dem som helst vil ha noe annet. Mulighetene er da to: bestill ferdigmalte plater i en spesialfarge, flere produsenter tilbyr denne muligheten, eller du kan montere en umalt, profilert panelplate.

Ubehandlede panelplater er egnet for alle typer oppholdsrom. Det er et like stabilt og krympefritt materiale som de fabrikkmalte platene, og trenger kun to strøk med maling for å oppnå ønsket resultat. Not og fjær-systemet er spesielt utviklet for å skape et flott resultat, ettersom spiker skjules. Du står fritt til å velge farge, og slipper fortsatt sparkling og pussing av veggen. Ubehandlede panelplater finnes i både 11 og 6 mm tykkelse for montering direkte på stenderverk eller over gamle platevegger.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Forestia

Smartpanel

Södra Interirör

Tips!

Bruk gjerne rene bomullshansker ved montering, så setter ikke skitne fingre merker på overflaten.

Tilbehør:

Til innvendige hjørner, ytterhjørner og avslutninger brukes spesielle lister som også finnes som fleksilister med ferdig tapetsert overflate.

I et rom med bare innvendige hjørner kan en spesiell innvendig hjørnelist benyttes.

Hvis rommet har ett eller flere utvendige hjørner, så starter monteringen ved et utvendig hjørne og avsluttes ved det samme utvendige hjørnet.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]